L’AGE impulsa una desfilada solidària a favor de les dones maltractades

Empresàries de l’associació faran de models per recaptar fons

”Habitatges per a dones supervivents, per a la dignitat femenina”. Aquest és el nom i el repte del projecte de la Fundació Ser.Gi, que ha estat el premiat per l’Associació Gironina d’Empresàries (AGE) d’entre els set que s’han presentat i que serà el beneficiari  de la desfilada solidària que es durà a terme el divendres 17 de març, a les 20:30h, al centre cultural La Mercè de Girona.

Empresàries i professionals gironines, sòcies de l’AGE, desfilaran per recaptar fons per a aquest projecte, que vol crear un dispositiu d’habitatges d’inclusió específic per a dones soles o famílies monomarentals que no han assolit el grau d’autonomia necessari per a poder viure amb dignitat després de la seva estada en el pis de transició per a dones maltractades. “Existeixen recursos d’urgència però temporals i hi ha dones que requereixen més temps per poder normalitzar la seva vida, degut a que han patit situacions molt traumàtiques i en el procés de recuperació cal que tinguin un referent que els pugui acompanyar i assessorar”, s’indica en el projecte. L’objectiu és cobrir la necessitat bàsica del dret a l’habitatge i acompanyar les usuàries en el seu procés, amb un suport per a la recuperació del control de la seva vida.

El jurat ha escollit aquest projecte ja que ha considerat que “cobreix una de les grans mancances actuals i afecta una problemàtica que pot patir qualsevol dona”, segons destaca la presidenta d’AGE, Maria Rosa Agustí. També remarca que “tots els projectes presentats són d’un gran interès” i agraeix, en nom de l’associació, la participació en aquest concurs, que s’ha convocat per primera vegada en el marc d’aquesta desfilada, que aquest any celebra la segona edició. Les entrades costen 10 euros i tot l’import de la recaptació es destinarà al projecte de la fundació Ser.Gi. Divuit models, sòcies de l’AGE participaran en aquest acte, organitzat per primer cop l’any passat en record a la periodista i sòcia de l’AGE, Cuca Mascort, que va organitzar una desfilada solidària el 2013. L’any passat es va recuperar aquesta iniciativa en la qual hi van participar deu dones empresàries, amb els seus fills i filles,  i aquest any s’hi ha sumat per primer cop el concurs.