Detenen a Olot tres lladres que van robar a 27 establiments gironins en una setmana

Tenen entre 18 i 25 anys

Els Mossos d'Esquadra han detinguts tres nois a Olot, de 18, 19 i 25 anys, com a presumptes autors de 27 robatoris amb força a establiments de diferents punts de la demarcació i 8 robatoris i furt d'ús de vehicles. La detenció es va produir durant un dispositiu policial nocturn del passat 10 de març arran de l'augment de robatoris amb força que s'havien comès en diferents establiments de la ciutat i voltants des del 3 de març. Cap a un quart de dotze de la nit, els mossos van saber que uns homes havien intentat entrar en un establiment de compravenda de vehicles de Vilafant (Alt Empordà) i que havien fugit amb un vehicle robat el dia anterior a la mateixa població. Al cap de poc, es va localitzar el vehicle mentre circulava per l'avinguda dels Reis Catòlics d'Olot. Els agents van ordenar que s'aturés però el conductor va fugir conduint de forma temerària pel centre, saltant-se semàfors a gran velocitat, fins que va abandonar el cotxe i els tres ocupants van endinsar-se a una zona boscosa.
 
Els lladres van deixar el cotxe al final de l'avinguda President Macià i tots tres van escapolir-se per una zona boscosa per fugir de la policia. Immediatament diverses patrulles van iniciar la recerca per tal de localitzar els tres fugitius. Cap a un quart d'una de la matinada de l’11 de març, els mossos van trobar dos dels homes en unes bardisses i poc després, van aconseguir detenir al tercer.

Es tracta de tres nois de nacionalitat romanesa i sense domicili conegut, a qui s'atribueix un total de 27 robatoris amb força a establiments comercials i 8 robatoris i furt d'ús de vehicle. Concretament, es van cometre des del 3 de març a indrets com ara carnisseries, tallers, concessionaris, bars, restaurants o casals d'avis de Montagut (3), Besalú (1), Olot (10), Cornellà de Terri (4), Les Preses (2), Sant Jaume de Llierca, Bescanó, Girona, Vilamalla, Avinyonet de Puigventós i Vilafant (2).

En tots els casos utilitzaven el mateix modus operandi. Agafaven tapes de clavegueram per trencar els vidres dels establiments o bé encastaven vehicles que prèviament havien sostret en altres negocis, com tallers o concessionaris. Un cop dins, s'emportaven diners o objectes de valor.

Es dóna la circumstància que a un dels detinguts li constava una ordre europea de detenció emesa pel Tribunal Penal de Firenze (Itàlia).

El detinguts passaran aquest dilluns a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Olot.