La instal·lació de bandes reductores de velocitat del carrer de la Rutlla de Girona comença demà

Els treballs costen 27.346,23 euros

Les obres per restaurar les bandes reductores de velocitat del carrer de la Rutlla, en el tram comprès entre el carrer d’Ultònia i el carrer de la Creu, comencen demà. Aquesta actuació va ser un dels projectes escollits pels veïns i veïnes de l’Eixample en la consulta dels pressupostos participats dels barris del 2015.
 
La reforma dels ressalts actuals consistirà principalment en suavitzar la rampa allargant el ressalt i canviar-ne el material. Concretament, la pendent del ressalt passarà del 9% actual al 5% modificat i els llambordins de les rampes se substituiran per asfalt, fet que permetrà minimitzar l’impacte sobre els vehicles. En total es canviaran deu rampes de cinc bandes reductores.
 
L’obra s’ha dividit en tres fases, amb una durada inicial prevista d’una setmana per fase, per minimitzar les afectacions de trànsit i l’accés als guals dels veïns de la zona. L’actuació s’ha adjudicat a l’empresa Construccions Fusté SA per un import de 27.346,23 euros (IVA inclòs).
 
El tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, ha manifestat que “des del consistori agraïm la comprensió dels veïns durant les obres a la ciutat i disculpem les molèsties que aquestes actuacions els puguin ocasionar de manera temporal”.
 
 Afectacions circulatòries
 
Per tal d’efectuar les actuacions previstes la setmana vinent, es veurà afectada la circulació del carrer de la Rutlla en el tram comprès entre el carrer d’Ultònia i el carrer de Maluquer Salvador. L’accés als guals es farà, segons el tram, a través del carrer de Sant Joan Baptista La Salle o des de la travessia de la Creu i des del carrer de Maluquer Salvador en sentit invers de circulació.