Surt a licitació per 1,1 MEUR la rehabilitació del parc de Bombers de Figueres

L'anunci arriba després d'anys de protestes

Fa anys que el cos de Bombers de Figueres reclama un equipament digne. Primer s'havia previst la construcció d'un nou parc però la crisi va frenar les aspiracions i el Govern va anunciar una reforma integral, que semblava no arribar mai.

Aquest dimarts, però, Infraestructes.cat, ha posat a licitació el contracte de rehabilitació. Tal com avança aquest dijous 'Diari de Girona', l'actuació preveu millorar les actuals instal·lacions però també una petita ampliació per a dotar-les de nous espais.

En concret, les obres preveuen crear una nova zona annexa a la cotxera amb un nou gimnàs, taller, magatzem, sales de neteja i assecat d'equips així com una sala d'emmagatzematge. També es renovarà la coberta de la cotxera, es repararà el paviment, s'ampliaran els banys i vestidors i s'implementarà un vestidor femení, una de les demandes del cos.

Les obres també preveuen fer uns banys adaptats a la planta baixa, remodelar la cuina i el menjador i reformar i ampliar la sala de control, entre d'altres.

Esmorzar i protesta

El pas endavant arribar just abans de la celebració de l'acte d'homenatge al cos, que se celebrarà aquest divendres a Figueres i on els efectius tenen previst protestar. De fet, la setmana passada van convidar oficialment al president, Carles Puigdemont, el conseller d'Interior, Jordi Jané, i a diverses autoritats com el director general dels Bombers, Juli Gendrau i el director dels Serveis Territorials d'Interior, Albert Ballesta, entre d'altres.

De moment i segons han explicat, tenen confirmada l'assistència de Gendrau, Ballesta, l'alcaldessa de Figueres i els portaveus dels grups municipals.

Posteriorment, tenen previst desplaçar-se fins al Teatre on se celebrarà l'acte oficial per intentar parlar amb Puigdemont. També tenen preparada una "sorpresa", que de moment no han volgut desvetllar.