Un home de 77 resulta ferit greu per inhalació de fum en un incendi d’habitatge a Girona

El foc ha afectat tot l’interior del domicili però l’estructura no ha quedat afectada

Un home de 77 anys ha resultat ferit greu per intoxicació de fum aquesta passada nit en un incendi a casa seva a Girona, segons han informat els Bombers de la Generalitat.

L’avís s’ha produït poc abans de la mitjanit en una casa de planta baixa i pis, situada a la Plaça Ruiz-Picasso número 112, al Grup Vila-roja. L’home ha estat traslladat pel Sistema d’Emergències Mèdiques a l’Hospital Josep Trueta.

Les flames han afectat tot l’interior de l’habitatge, tot i que l’estructura no ha quedat afectada. Fins al lloc, s’hi han desplaçat cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat i dues ambulàncies dle SEM. A les dues de la matinada, l’incendi s’ha donat per extingit.

La tinenta d'alcalde de Drets Socials de l'Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, ha explicat des de fa un temps segueixen de prop la situació d'aquest veí, que no té família directa. Segons detalla, en diverses ocasions han demanat a través de la fiscalia que la Fundació Tutelar de les Comarques de Girona es faci càrrec d'ell. Fins ara, però, s'ha considerat que el seu grau de dependència encara no ho requeria.


Per això, ha estat ingressat diverses vegades en centres sociosanitaris però ha demanat l'alta voluntària per tornar a casa seva. Després d'aquest episodi, però, Paneque avança que tornaran a fer la petició i que confien que ara sí la tutela de l'ancià recaigui en la fundació. També ha detallat que l'home tenia tots els subministraments donats d'alta i que, per tant, es descarta que sigui un cas de pobresa energètica.

Paneque ha explicat que l'home està ingressat a l'hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí i que quan rebi l'alta ingressarà directament a un centre sociosanitari o una residència per a la tercera edat.

D'altra banda, els veïns del barri asseguren que és un bon home però que no pot viure sol. També afegeixen que és la segona vegada que se li crema la casa.