Desmantellen una organització que robava gasoil de camions aparcats en àrees de servei

Havien sostret més de 130.000 litres de combustible

La Guàrdia Civil i la policia francesa han desmantellat una organització que es dedicava a robar gasoil de camions aparcats a àrees de servei nord-catalanes.

L'operació va començar el passat mes d'octubre, quan la policia francesa va demanar col·laboració a la Guàrdia Civil de Girona per investigar un grup criminal que es dedicava a robar gasoil als camions aparcats a àrees de servei nord-catalanes. La policia francesa tenia més de 250 denúncies de víctimes de l'organització i havia comprovat que, després d'actuar, creuaven la frontera.

A més, tenia constància que els lladres revenien el combustible a d'altres camioners compatriotes seus. La policia francesa també va demanar ajuda a la Policia Local de Lloret de Mar, ja que sospitava que els delinqüents vivien per aquesta zona.

Aprofitar que els camioners dormien

El grup criminal actuava sempre de la mateixa manera. Aprofitava que els camioners dormien per, de manera silenciosa, rebentar el dipòsit de gasoil i xuclar tot el combustible usant unes bombes d'injecció. Gràcies a aquest dispositiu, podien transportar tot el gasoil fins a uns dipòsits que tenien amagats dins un furgoneta. Arribaven a carregar dos dipòsits de 1.000 litres cadascun. Cada nit, repetien la mateixa operació a diversos camions aparcats a àrees de servei de l'altra banda de la frontera i, un cop s'havien fet amb el botí, tornaven a creuar la frontera en sentit sud.

Apallissen un camioner que els descobreix

Els agents de la Guàrdia Civil encarregats de la investigació van constatar, a més, que lladres canviaven sovint de vehicle per no aixecar sospites i que actuaven entre fortes mesures de seguretat.

Fins i tot, van arribar a usar la força. En una de les denúncies, un camioner va relatar que va escoltar un soroll mentre dormia. Quan va descobrir que l'estaven robant i s'hi va enfrontar, els detinguts li van donar una pallissa usant objectes contundents.

El passat 1 de març, els investigadors van organitzar un dispositiu per aturar els sospitosos. Al peatge d'El Voló, agents dels dos cossos policials van interceptar els vehicles en què viatjaven els quatre homes (un camió petit i un turisme).

Els detinguts són quatre homes de nacionalitat romanesa d'entre 23 i 36 anys. Se'ls investiga per delictes de lesions, robatori amb força i organització delictiva. L'operació continua oberta i no es descarten més detencions.