Una quarantena de trucades al 112 al Baix Empordà per la forta ventada

Els Bombers han treballat en la retirada d'arbres i branques a Palamós i Palafrugell

El telèfon d’emergències 112 ha rebut un total de 208 trucades per la forta ventada de les darreres hores, la majoria concentrades al Barcelonès (43), Baix Empordà (39) i Baix Llobregat (21).

Segons dades de les estacions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), destaquen ratxes com els 103,7 km/h de Malgrat de Mar, els 96,8 km/h d’Alguaire, els 94,3 km/h de Mas de Barberans, els 91,8 km/h de Font-rubí o els 87,8 km/h del Port de Barcelona. La majoria d’avisos al 112 han estat per retirar arbres i branques caigudes, fer sanejaments de façanes i teulades o retirar mobiliari urbà en perill de caure (cartells publicitaris, tendals, antenes, xemeneies, cablejat o finestres).

A Lles de Cerdanya, els Bombers han treballat de bon matí en la retirada de dues branques de grans dimensions que havien caigut a sobre de quatre cotxes estacionats a la plaça Major.

Més de 2.700 abonats sense llum a Palafrugell

Paral·lelament, l’efecte de la ventada també s’ha fet notar a través de problemes de subministrament elèctric a diverses poblacions de Catalunya. Segons ha detallat la Direcció General de Protecció Civil (DGPC), la més significativa han estat els 2.724 abonats sense llum a Palafrugell. També hi ha hagut incidències per manca de llum a Fontanals de Cerdanya, Torrefarrera, Montoliu de Segarra, Talavera i Conesa, entre altres. A partir de les 14 hores, s’ha recuperat el subministrament elèctric a Palafrugell, Fontanals i Montoliu de Segarra. Només resten 181 abonats sense llum a Conesa.

Onades de 2,5 metres

Finalment, també hi ha vigent un avís per mala mar a tot el litoral des de Barcelona fins a l’Alt Empordà, amb onades que poden superar els 2,5 metres d’alçada (maregassa). Es recomana molta prudència i no acostar-se a les zones on trenquin fort les onades.