El fort vent i la pluja d'aquesta nit deixen sense llum i causen desperfectes a Palafrugell

El servei s'ha restablert pels voltants de la una de la tarda

  • Esllavissada en un dels accessos a la muntanya de Sant Sebastià. Aj. de Palafrugell
    Esllavissada en un dels accessos a la muntanya de Sant Sebastià
    Fotos: Aj. de Palafrugell
  • Efectes del temporal al passeig marítim. Aj. de Palafrugell
    Efectes del temporal al passeig marítim
    Fotos: Aj. de Palafrugell
Les poblacions de Palafrugell i Palamós, al Baix Empordà, han estat dues de les més afectades per les fortes ratxes de vent de les darreres hores a Catalunya. El vendaval –amb cops que han superat els 100 km/h a Palamós i els 85 km/h a Palafrugell- ha deixat aquest dissabte un rastre d’arbres caiguts, destrosses a mobiliari i carrers tallats. No hi ha hagut però danys personals. A Palafrugell, les principals incidències s’han concentrat a Llafranc amb la caiguda de sis pins al passeig marítim de Cípsela, dos dels quals sobre la terrassa coberta de l’Hotel Llafranc. El temporal de vent ha afectat també el subministrament elèctric i uns 2.700 abonats del municipi han estat unes hores sense llum. A Palamós, els desperfectes més grans s’han produït al passeig de Sant Esteve de la Fosca –amb dos arbres tombats damunt la marquesina d’un establiment- i també als parcs del Puig de Molí de Vent i de Cap Gros.
Desperfectes a l’antena de Ràdio Palamós

Segons l’Ajuntament de Palamós, en aquests dos parcs del municipi han caigut nombrosos arbres i, en el cas del Molí de Vent, també ha patit danys d'importància l'antena de Ràdio Palamós, cosa que impossibilita les emissions convencionals del mitjà que, de moment, es poden seguir únicament per Internet. En aquesta zona també cal destacar el despreniment de teules que el vent ha provocat en un edifici del carrer de Santiago Rusiñol, i amb menor proporció en el carrer d'Anselm Clavé, tots dos a Mas Guàrdies. Altres efectes de menor importància que ha tingut el temporal d'aquesta matinada a Palamós són la caiguda de branques d'arbres en diversos punts de la vila, els desperfectes en una de les marquesines d'una terrassa del passeig del Mar o la caiguda d'un pal elèctric en el camí lateral del cementiri de Palamós.

Paral·lelament, el temporal segueix afectant de manera important sectors del Port de Palamós. És per això que la Policia Local ha tancat a la circulació un tram de la ronda de l'Est (vial del port) entre els carrers doctor Botet, molt proper a les instal·lacions del Club Nàutic Costa Brava, i el carrer Salvador Albert i Pey, que enllaça amb el tram del vial del port que connecta amb la carretera de la Fosca.

2.700 abonats sense llum a Palafrugell

A Palafrugell, la ventada de mestral ha provocat la caiguda d’arbres i branques i esllavissades de marges en els nuclis de Tamariu, Calella, Llafranc, muntanya de Sant Sebastià, i també alguna incidència al nucli urbà de Palafrugell. Aquest fet ha provocat diferents afectacions, amb talls puntuals de carreteres i carrers a la zona. El temporal ha afectat també el subministrament elèctric, que ha deixat sense servei durant unes hores més de 2.700 abonats de Calella. A migdia, la companyia subministradora ha instal·lat una generador provisional –a la zona del carrer Antoni J. Rovira- i treballa encara per reparar la línia elèctrica principal, ja que han quedat tallats els cables d’algunes torres elèctriques.

Els accessos al far per la part de Tamariu també han estat tallats i s’ha treballat per retirar dos pins caiguts a la calçada al carrer Foranell. Paral·lelament, al carrer de les Torretes de Palafrugell han volat teules i s’han danyat alguns cotxes aparcats. També s’ha barrat durant una estona l’accés al pàrquing del supermercat Esclat de l’avinguda d’Espanya per caiguda d’un voladís. La Policia Local de Palafrugell, Protecció Civil, Bombers de la Generalitat i les brigades municipals han treballat per retirar els arbres i les branques caigudes i netejar les vies de comunicació. A les 14 hores, totes les vies principals de Palafrugell ja estaven obertes a excepció de la part alta del carrer Costa Brava, a Calella i propera als jardins de Cap Roig, on encara faltava retirar un arbre de grans dimensions.