Pals substitueix 1.800 punts de llum per tecnologia LED

L'actuació té un cost total de 719.950 euros

Amb la voluntat de millorar els equipaments i seguir fent avançar el poble en termes de sostenibilitat i eficiència, es procedirà a la substitució dels gairebé 1.800 punts de llum de vapor de sodi d’alta pressió de l’enllumenat públic del poble per llums de tecnologia LED. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Pals promou l’estalvi en el consum energètic i compleix una de les actuacions del PAES per a la millora de l’eficiència i la promoció de les energies renovables. El regidor de Serveis, Medi Ambient i Agricultura, Sergi Brull, destaca la gran magnitud d’aquesta acció i posa de manifest com “el consistori treballa contínuament per a la recerca de recursos que permetin fer de Pals un municipi exemplar en la lluita contra el canvi climàtic i en l’adopció de noves tecnologies més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient”.

Aquesta actuació, que té un cost total de 719.950 euros, estarà cofinançada amb capital europeu a través del Fons de Desenvolupament Regional Europeu (FEDER). De la seva banda, la Diputació de Girona hi aportarà 148.750 euros per mitjà del Pla de Serveis per al Foment de l’Eficiència Energètica i per a la promoció de la biomassa forestal. Pel que fa a la quantitat restant, de 273.700 euros, estarà sufragada per l'Ajuntament.

La instal·lació d’il·luminació LED al municipi té per objectiu millorar el rendiment de les instal·lacions elèctriques, contribuir a la reducció d’emissions de CO2 i la contaminació lumínica, millorar la uniformitat lumínica de l’enllumenat i promoure l’economia verda. D’aquesta manera, Pals obtindrà un estalvi significatiu, tant en matèria energètica com econòmica, ja que el consistori preveu que l’estalvi energètic assolit s'aproximi al 50% del consum actual (en el 2016 el cost d'energia en enllumenat públic i dels edificis va ser de 220.545,03€ per a l'Ajuntament de Pals).