Localitzen un búnquer ple de marihuana enterrat al jardí d'una casa a Avinyonet de Puigventós

El macrooperatiu d'ahir s'ha saldat amb més de 8.000 plantes intervingudes

Els investigadors han trobat una plantació de marihuana en un búnquer enterrat, segons han confirmat fonts de la investigació. Ha estat durant l'escorcoll a la casa d'Avinyonet de Puigventós (Alt Empordà), on viuen els suposats líders del clan dedicat a cultivar i traficar amb marihuana. L'accés a l'habitacle ocult sota la casa estava camuflat i, un cop dins, hi va trobar més de 200 plantes.

Davant la troballa, els agents van decidir fer servir una retroexcavadora per fer cales al jardí de la finca per detectar si hi havia més búnquers ocults. El resultat va ser negatiu.

Un altre punt on els membres del clan tenien droga amagada en un espai ocult a simple vista era a Llers. A l'exterior d'un dels habitatges escorcollats van trobar un pou que estava tancat amb un cadenat. Després de forçar l'accés, van veure que a l'interior hi havia un habitacle d'obra, amb forma de contenidor, on hi havia marihuana en esqueixos. En concret, més de 1.200 plantes. L'espai estava condicionat amb focus i ventiladors.

El macroperatiu s'ha saldat amb el decomís de més de 8.000 plantes de marihuana en diferents fases de creixement repartides entre la vintena d'habitatges i finques que Mossos d'Esquadra i Servei de Vigilància Duanera van registrar dimarts per ordre judicial.

A més, també van intervenir uns 425.000 euros. Els investigadors sospiten que els diners provenen del tràfic d'estupefaents, no només a l'estat espanyol, sinó també a França. A banda de delictes contra la salut pública, els investigadors també atribueixen al clan Capirote delictes de blanqueig de capitals.

Durant els escorcolls, els agents han localitzat vuit armes de foc (cinc armes llargues i tres armes curtes) i armilles antibales. Si no tenen permís d'armes, això podria suposat que imputin a alguns dels arrestats delictes de tinença il·lícita d'armes. També han decomissat sis vehicles i dues motos.

L'operatiu que va desplegar més de 400 agents dels dos cossos a les poblacions de Figueres, Avinyonet de Puigventós, Vilafant, Llers, Sant Miquel de Fluvià i Platja d'Aro (aquest últim al Baix Empordà) s'ha saldat amb la detenció de trenta suposats integrants del clan.

Els arrestats començaran a passar a disposició del Jutjat d'instrucció 6 de Figueres aquesta tarda. Està previst que els principals detinguts, els suposats líders del clan, no declarin davant del jutge fins dijous.

Investiguen el clan Capirote per suposats delictes de defraudació de fluid elèctric, blanqueig de capitals, contra la salut pública, pertinença a grup o organització criminal, danys per incendi, simulació de delicte i estafa.