El PSC de Figueres titlla Santi Vila 'd'inoperant' per la possible pèrdua de l'escola Montessori

El govern municipal considera 'contradictori' el posicionament socialista respecte aquest tema

El portaveu del Partit Socialista de Catalunya (PSC) a l'Ajuntament de Figueres, Pere Casellas, ha qualificat avui a l'alcalde de Figueres, Santi Vila (CiU) de 'inoperant' al argumentar que el futur centre d'ensenyament privat Montessori es construirà a Peralada i no a la capital altempordanesa. Malgrat aquesta és una informació que encara no s'ha confirmat, el grup socialista ja ho dóna per fet i considera que l'equip de govern ha quedat en 'evidència' mentre que l'Ajuntament de Peralada els ha 'passat la mà per la cara'. 'Molts figuerencs m'han expressat aquests dies que senten vergonya per la resolució d'aquest cas en veure com un poble petit ha donat una lliçó de gestió eficient a l'alcalde de l'excel·lència i dels detalls', ha reblat Casellas.

El portaveu, a més, ha volgut recordar que la instal·lació de l'escola Montessori a Peralada suposa, al seu entendre, un greu perjudici per a la ciutat que no podrà completar la seva oferta educativa i que deixarà de rebre les contraprestacions econòmiques que implicava aquesta operació. En aquest sentit, Casellas està convençut que els responsables del Montessori han descartat Figueres, 'després de la surrealista proposta de Santi Vila i del vicealcalde, Francesc Canet, que van demanar als membres d'aquesta institució que financessin la construcció d'un pavelló públic a canvi de deixar instal·lar el seu centre en terrenys públics', ha dit.

No només això, el socialista ha volgut recordar que quan el PSC era al govern es va arribar a un acord que establia que el Montessori pagaria un cànon anual de 60.000 euros i que aquesta quantitat es destinaria a les escoles públiques de la ciutat i al seu alumnat. 'Aquests diners que nosaltres vam proposar que es destinessin a la compra de llibres no arribaran mai a la ciutat i la gent més necessitada no se'n podrà beneficiar. Santi Vila va trencar el pacte amb el PSC per interessos partidistes sense tenir en compte que la seva decisió perjudicaria la ciutat en temes com aquest', ha assegurat Casellas. El socialista assegura que ERC sempre s'havia mostrat contrari a l'operació i que Vila 'va haver de renegociar les condicions pactades amb el Montessori per acontentar els seus nous socis de govern'. És per això que Casellas considera que 'Vila anteposa els seus interessos als de la ciutat'.

Finalment, Pere Casellas ha qualificat de 'cortina de fum' les declaracions de l'alcalde en les què assegurava que no competiria amb Peralada per la instal·lació del Montessori ja que es tracta d'un equipament d'interès comarcal. 'Abans de voler ser un líder comarcal, hauria de pensar en ser un bon alcalde de la seva ciutat', ha afegit. El grup municipal del PSC creu que Santi Vila ha 'fracassat estrepitosament en un dels seus projectes emblema i que la seva pèssima gestió és un despropòsit permanent'.

Resposta de l'equip de govern

Per la seva banda l'equip de govern de l'Ajuntament de Figueres ha emès un comunicat on ha volgut deixar palès la seva 'perplexitat' davant les afirmacions del grup socialista. Amb tot, s'ha volgut deixar clar que el consistori segueix treballant en aquest tema mentre que el regidor d'Hisenda, Albert Ollé, ha qualificat el comportament del PSC de contradictori.

'És totalment contradictori per part del grup socialista que en el Ple ordinari del mes de maig votessin en contra de l’aprovació provisional del Pla especial que havia de permetre avançar en la consolidació del projecte del Montessori a Figueres i avui, passat només tres mesos, critiquin l’actuació del Govern en aquest tema', explica Ollé, qui afegeix que 'la contradicció es fa més evident si tenim en compte que el grup socialista no va votar en contra del mateix expedient en la Junta de Govern Local celebrada en data 22/06/2009', ha rematat.