Maria Mercè Roca: 'Volem una ciutat i una demarcació desmilitaritzades'

ERC-MES rebutja les maniobres de l’exèrcit a Girona

El grup d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha carregat avui contra el Ministeri de Defensa i s’ha mostrat contrari a les maniobres de l’exèrcit a Girona i a la resta de la província. ‘Volem una ciutat i una demarcació desmilitaritzades’, ha declarat Maria Mercè Roca. La portaveu d’ERC-MES ha anunciat que el diputat al Congrés, Joan Olòriz, portarà aquest problemàtica a Madrid i, d’altra banda, ha instat l’alcaldessa Marta Madrenas a ‘un posicionament contundent per evitar que aquesta situació es repeteixi’.
En aquest sentit, Roca ha declarat que ‘no n’hi ha prou amb fer acusació de rebut de la decisió del ministeri’, i ha defensat que ‘cal representar amb valentia els interessos dels gironins’. La regidora ha afegit que ‘des d’ERC-MES, com la majoria dels gironins, ens hem manifestat en moltes ocasions en contra de la presència de l’exèrcit espanyol a la ciutat’. A l’hora de valorar les maniobres de l’exèrcit a la ciutat de Girona, Roca demana ‘per què els militars han de realitzar exercicis fora dels espais que ja té habilitats a tal efecte?’.


Per la seva banda, el regidor Martí Terés ha criticat que els exercicis es realitzin ‘en un espai declarat d’interès natural on hi ha molta activitat d’oci i esport’. Terés ha titllat la decisió del Ministeri de Defensa de ‘provocadora’ i ha recordat que Girona ‘ja rebutja la presència de l’exèrcit a l’expojove i no perdem de vista que Girona és una ciutat compromesa amb el procés sobiranista. La presència de l’exèrcit no és coherent amb aquest contundent posicionament’.
El debat es traslladarà al Congrés

Des d’ERC-MES s’ha avançat que el diputat d’ERC a Madrid, Joan Olòriz, traslladarà la problemàtica al Congrés dels Diputats i demanarà explicacions per aclarir l’assumpte. ‘Malauradament, no és la primera vegada que Esquerra porta aquestes qüestions al Congrés sense que fins ara s’hagi aconseguit cap resultat satisfactori per al territori’, ha explicat Roca.