Celrà s'oposa a les maniobres militars que realitzarà l'exèrcit el proper dilluns

L'alcalde ha rebut una carta advertint-lo de les pràctiques

L'Ajuntament de Celrà, encapçalat per l'alcalde Dani Cornellà (CUP), s’ha posicionat en contra de la realització de maniobres militars per part de l’exèrcit espanyol entre aquest municipi i Girona el proper dilluns 20 de febrer. L’exèrcit ha informat de les seves intencions en una carta tramesa a tots dos ajuntaments.

L’equip de govern de Celrà ja ha anunciat que publicarà un ban municipal en què prohibeix la realització de maniobres militars dins del terme, d’acord amb la moció que va aprovar el ple municipal per unanimitat el passat novembre de 2016.

En el cas de Girona, la CUP-Crida per Girona ha exigit a l’alcaldessa Marta Madrenas que prengui mesures immediates per tal d’impedir la presència de l’exèrcit espanyol el proper dilluns al terme municipal per a realitzar-hi les maniobres militars. La formació ja ha anunciat que està estudiant mobilitzacions pel mateix dilluns.

Cal tenir en compte que al mes de setembre la Diputació de Girona va aprovar una moció impulsada per la CUP en què s’acordava, entre d’altres, “fer arribar a les instàncies militars de les comarques gironines la petició que cessin les maniobres militars en espais no estrictament militars, i promoure també que els ens locals actuïn de la mateixa manera”.

L’alcalde de Celrà Dani Cornellà ha considerat “una provocació i un intent d’intimidació” que l’exèrcit espanyol vulgui venir a Celrà just ara que s’ha aprovat la moció contra la seva presència al municipi. Per la seva banda la regidora gironina Laia Pèlach ha declarat que “la presència de l’exèrcit als nostres municipis va en contra de la promoció dels valors de la pau i la no violència”.

"Sense precipitació"

L'Ajuntament de Girona també ha rebut la comunicació de l'Exèrcit aquest dimecres al matí. L'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, ha reaccionat per mitjà de xarxes socials a l'anunci de les maniobres militars. En una piulada a Twitter, Madrenas ha escrit: "Un cop rebut el fax de les maniobres de l'Exèrcit a Gavarres, estic explorant les vies de resolució d'aquest conflicte, sense precipitació".

D'altra banda, en un comunicat, el grup municipal de la CUP ha instat Madrenas a moure fitxa i li recorden que la Diputació de Girona (que representa tots els municipis de la demarcació) també va aprovar la moció per desmilitaritzar les comarques gironines al mes de setembre. La regidora de la CUP, Laia Pèlach, ha afirmat que la presència de l'exèrcit als municipis gironins "va en contra de la promoció dels valors de la pau i la no violència".