Un web permet veure l'assignació pressupostària per barris a Girona

Les primeres assemblees de barri comencen el 27 de febrer

Ja ha entrat en funcionament al web de l’Ajuntament de Girona el nou visor que permetrà consultar els paràmetres que s’han utilitzat per establir l’assignació pressupostària de cada barri dins dels pressupostos participats del 2017. Aquests paràmetres inclouen elements diversos com són les dades demogràfiques, la superfície o els equipaments dels quals disposa cada barri.
 
Tal com estableix el Reglament dels pressupostos participats dels barris de l’Ajuntament de Girona, la Comissió Mixta de Ciutat assigna a cada barri una quantitat pressupostària determinada a partir d’uns criteris objectius: el nombre d’habitants, la superfície que ocupa el barri, la densitat de població, aspectes socials i els equipaments de barri dels quals disposa la zona.  
 
Amb aquesta nova eina, es persegueix “fomentar la transparència de la informació de la qual disposa l’Ajuntament i facilitar la consulta d’aquesta informació a la ciutadania”, tal com ha remarcat el vicealcalde i regidor d’Associacions, Participació i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso.
 
 
Primeres assemblees de barri
 
Un cop finalitzat el període de recollida de propostes a través del web municipal per part de la ciutadania, les primeres assemblees de barri per presentar aquestes i altres propostes tindran lloc del 27 de febrer al 9 de març. Les opcions que en surtin seran traslladades a l’Equip de Valoració Tècnica i Econòmica, que emetrà informes sobre la seva viabilitat.
 
A través d’unes noves assemblees –que se celebraran del 24 d’abril al 5 de maig– s’acabaran de definir quins projectes se sotmetran a consulta dels veïns i veïnes. La consulta dels pressupostos participats es farà aquest any de l’1 al 13 de juny. Les assemblees de barri tenen com a funció realitzar propostes per portar a terme a cada barri i prioritzar-ne fins a cinc, d’acord amb la quantitat assignada a cadascun dels 30 barris en què s’ha dividit la ciutat.