La primera fase de construcció del nou institut escola de Sant Joan de les Abadesses es licita per 2,6 MEUR

El concurs finalitzarà el 18 de maig

El Departament d'Ensenyament ha publicat l'anunci del concurs la licitació de les obres de la primera fase de construcció del nou Institut escola de Sant Joan de les Abadesses (Ripollès). El termini per presentar ofertes acaba el 6 de març i el valor del contracte és de 2.625.396 euros. El procés d’obertura de pliques acabarà el 18 de maig. El nou edifici, amb capacitat per a 120 alumnes, es farà a la Coromina del Bac i comptarà amb quatre aules d’ESO, una de desdoblament, una de reforç a més d'una biblioteca de 78 m2 entre d'altres. La previsió d'Ensenyament és que les obres durin un any a partir del moment en què s'iniciïn. El projecte també preveu urbanitzar l'entorn i la construcció dels accessos i patis.
 
L’edifici es farà a la Coromina del Bac, entre el xamfrà de l’avinguda del Cubilà, i la rambla Bernat Guillem de Samassó. Estarà fet amb una estructura modular que permetrà fer molts dels processos de construcció en sec i de forma simultània, agilitzant l'execució de l'obra que es preveu que s'allargui durant un any a comptar a partir del moment en què comencin els treballs.

El nou edifici disposarà de quatre aules d’ESO, una aula de desdoblament i una altra de reforç, una biblioteca, una aula de música i una de plàstica, un laboratori i una aula-taller, entre d’altres. En total, l’edifici tindrà capacitat per acollir 120 alumnes. L’execució també preveu la urbanització de l’entorn, a més dels accessos, patis i arbrats.

La construcció d'aquest edifici era una reivindicació de la comunitat educativa i les famílies reclamaven des de feia anys. L'actual centre educatiu va néixer el curs 2010-2011 com a resultat de la fusió del CEIP Mestre Andreu i el SES de Sant Joan de les Abadesses.

La decisió de prioritzar la construcció del de secundària es deu al fet que l'actual edifici que acull les aules, el de l'antiga escola Abadessa Emma, no es pot adaptar a les normatives vigents. Té més de vuitanta anys (es va construir als anys 30) i, a més, no és de titularitat 100% pública, sinó que la propietat es reparteix entre l'Ajuntament, la congregació de les germanes Carmelites i la Fundació Espona.

Això vol dir que, de moment, la part d'educació infantil i primària es continuarà impartint allà on és ara, en espera de poder desencallar els treballs per completar l'equipament. És a dir, que aquests alumnes continuaran anant a classe a l'edifici dissenyat per Jeroni Martorell i construït a la segona meitat dels anys vint.