Un curs de la UNED per descobrir el patrimoni artístic de Girona a partir de Rafael Masó

Apareix fruit d'un conveni entre el centre i la fundació

Descobrir el patrimoni artístic de la ciutat de Girona de principis del segle XX, a través de la figura d’un dels seus arquitectes més reconeguts: Rafael Masó i Valentí. Aquesta és la finalitat principal del curs sobre Rafael Masó i el noucentisme gironí organitzat per UNED Girona dins el programa UNED Senior+50. Aquesta formació va destinada a majors de 50 anys. Començarà el 3 de març i les inscripcions estaran obertes fins al 28 de febrer. La professora encarregada de descobrir el Noucentisme als estudiants serà Cristina Martínez, professora tutora d’Història de l’Art del CA UNED Girona., que analitzarà, entre altres, alguns dels edificis més emblemàtics de Rafael Masó com la Farinera Teixidor, l’Edifici La Punxa, la Casa Ensesa o el Cementiri de Girona.

El curs combinarà el coneixement teòric amb visites culturals a alguns dels edificis més emblemàtics de l’artista (ruta Masó i Casa Masó).

El curs és una activitat derivada de l’acord de col·laboració entre la Fundació Rafael Masó i la UNED Girona signat a principis d’any. La voluntat de difondre conjuntament la tasca de l’arquitecte gironí preveu també establir mecanismes per fomentar activitats que duen a terme ambdues institucions. El conveni es fonamenta en la voluntat de la fundació i del centre per col·laborar i potenciar l’organització i la difusió d’actes conjunts, l’intercanvi de coneixement i la difusió de les respectives ofertes formatives, activitats educatives i culturals.

Aquest curs forma part del programa UNED Sènior que ofereix UNED Girona a persones majors de 50 anys, independentment de la formació acadèmica que tinguin, que estiguin encuriosides en aprofundir sobre temes d’actualitat o d’interès cultural, participar activament a les classes així com gaudir amb l’ampliació de coneixements. La durada total és de 30 hores, amb una sessió setmanal de dues hores combinant sortides, durant quinze setmanes.

El curs es farà a la seu de la UNED, a la Factoria Cultural Coma Cros de Salt.