L'actual conseller delegat d'Agissa declara com a investigat pel cas d'apropiació indeguda

Xavier Ballell era director tècnic durant l'època sota sospita

Un segon alt càrrec de l'empresa mixta que gestiona les aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter ha declarat en condició d'investigat al jutjat que instrueix la causa per un suposat delicte d'apropiació indeguda. Ha estat aquest dimarts, després que el magistrat acceptés la petició de l'acusació popular, exercida per la CUP, i cités l'actual conseller delegat. Xavier Ballell era director tècnic de l'empresa mixta durant els exercicis que s'investiguen.

El jutjat va admetre la declaració de Ballell per considerar-la "útil i pertinent" per a l'esclariment dels fets que s'estan investigant. La causa oberta és per un delicte d'apropiació indeguda tot i que la CUP també veu indicis d'un delicte d'administració deslleial.

Sospiten que Piferrer i Ballell, com a empleats de la mercantil Girona S.A., van usar la part pública de l'empresa mixta (participada en un 80% per l'empresa privada Girona S.A. i en un 20% pels ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià de Ter) per beneficiar la pota privada.

L'acusació popular sosté que hi ha operacions irregulars durant els anys de gestió de Piferrer i Ballell i sospita que van ser maniobres que perseguien l'objectiu de beneficiar econòmicament l'empresa privada. En aquest sentit, qüestionen que Agissa, un empresa de 60 treballadors, hagués de contractar Girona S.A., de només cinc empleats, per fer alguns treballs. La CUP també veu sospitós que Piferrer, el conseller delegat d'Agissa, fos alhora director general de Girona S.A.

L'advocat de Ballell, Carles Monguilod, ha reiterat el que ja va dir el 4 de novembre, després de la declaració de Piferrer. El lletrat es mostra confiat que la causa acabarà arxivada i assegura que no hi ha indicis que facin "ni tan sols sospitar" que s'ha comès cap delicte. En el cas de Ballell, ressalta es limitava a assumir "responsabilitat tècniques" i no directives durant l'època de Piferrer com a conseller delegat.