Palamós proposa fomentar la reutilització mitjançant activitats mediambientals

S'han programat al llarg d'aquest hivern

Aquest proper dilluns 13 de febrer l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós obrirà una nova edició del cicle d’activitats gratuïtes que promouen els valors naturals i ambientals que fomenta el municipi. Sota el nom “Aquest hivern...reutilitzem!”, la proposta permetrà als seus participants conèixer de primera mà activitats i projectes relacionats amb la importància de seguir reduint el volum de deixalles que es generen i de potenciar el seu reciclatge.

El calendari de les activitats programades s'iniciarà dilluns vinent amb l'obertura de l'exposició "La segona vida de la roba i la sostenibilitat global", que es podrà veure fins al 24 de febrer a la biblioteca municipal "Lluís Barceló i Bou" (pl. dels Països Catalans).

Aquesta mostra ha estat creada per Humana Fundación Pueblo para Pueblo, que promou des del 1987 la segona vida de la roba amb una finalitat social, gràcies a la col·laboració de milions de donants anònims i de milers d’ajuntaments i empreses. La preparació per a la reutilització del tèxtil usat i la seva posterior valorització permeten impulsar un model d’economia circular, facilitant la generació de fons per a la cooperació al desenvolupament i el suport local, afavorint el desenvolupament sostenible.

Aquesta exposició descriu, mitjançant plafons explicatius, els avantatges i les diferents vessants d’aquest procés de gestió de l’última part del cicle de la roba i com, amb un gest senzill, es genera una cadena de valor que contribueix a la sostenibilitat del planeta.

Presentació del llibre "Residu zero a casa"


Les propostes del programa “Aquest hivern...reutilitzem!” seguiran el dimecres dia 15 de febrer, amb la presentació del llibre "Residu zero a casa", de Bea Johnson, la qual explica el seu sistema per reduir a la mínima expressió la generació de residus.

L'obra és una guia detallada per a adaptar-se a una nova manera de viure,  explicant com gestionar la cuina i les compres, quines robes usar, com netejar la llar, quins productes higiènics usar, i com minimitzar els residus.

L'acte de presentació del llibre de Bea Johnson s'iniciarà a les 19 h i serà a càrrec de la traductora d'aquest treball, Esther Peñarrubia.

Tallers participatius


El programa també inclourà la part més participativa amb la realització de diversos tallers. El primer tindrà lloc el dissabte 4 de març, a les 10 h, a la finca municipal de Can Pere Tià. En aquesta ocasió serà dedicat a l'elaboració de sabó artesà mitjançant l'aprofitament d'oli de cuina usat.

La segona de les propostes participatives es durà a terme l'11 de març, a les 10 h, a la seu de l'Àrea de Medi Ambient (c/ de Dídac Garrel i tauler, 10 - 1r pis, galeries Carme) on els participants tindran la possibilitat de treballar la impressió de fotografies directament sobre fusta reciclada. El darrer taller programat  es realitzarà el 18 de març, també a les 10 h, i a  l'Àrea de Medi Ambient, on es duran a terme creacions artístiques mitjançant la utilització de samarretes reciclades.

Inscripció prèvia


Totes les activitats incloses en aquest programa són gratuïtes. Tot i així per a poder participar-hi, caldrà la inscripció prèvia de les persones interessades.

Les inscripcions es poden fer a la seu de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós, o bé al telèfon: 972 27 72 00, naturapalamos@gmail.com

Concurs Instagram #hivernpalamos2017


Totes aquestes activitats s'arrodoneixen amb un concurs Instagram que amb el hashtag #hivernpalamos2017 proposa capturar el millor moment de l'hivern de Palamós. La proposta ja ha publicat les bases al Facebook Natura Palamós i està dotat d'un fantàstic premi.