L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro impulsa el Consell Local de Desenvolupament Econòmic, que esdevé el nou òrgan de participació, informació i assessorament; i que neix amb l’objectiu de dinamitzar el sector empresarial del municipi en tots els seus àmbits, promovent la creació de sinèrgies de treball conjunt. El consell, de caràcter consultiu i d’assessorament, proposarà recomanacions sobre les iniciatives a l’entorn de la dinamització comercial, la formació especialitzada, la restauració, l’emprenedoria o la promoció turística. Es formalitzen d’aquesta manera, les trobades que ja s’han desenvolupat el darrer any i mig entre tots aquests sectors.
La seva organització interna es recull en un reglament aprovat pel ple municipal a finals de 2016, que preveu com a mínim reunions ordinàries mensuals, i la representació de tots els grups polítics del consistori, de cadascuna de les associacions empresarials i de persones a títol individuals per a aquells sectors econòmics de la vila que no tinguin una entitat constituïda al seu entorn. Destaca la seva funció consultiva en els processos d’elaboració de normatives i ordenances relatives al desenvolupament econòmic, la formulació de propostes per millorar les condicions dels sectors professionals del municipi, la col·laboració en l’organització d’accions de dinamització empresarial i per millorar la professionalització. També ha de donar impuls a la revitalització de diverses zones urbanes, al foment de l’ocupació i la formació professional, i la participació en estudis, informes i enquestes de caràcter econòmic. En tots aquests àmbits ja s’estan desenvolupant diverses iniciatives, també amb la implicació, complicitat, participació i collaboració dels diversos sectors empresarials. En l’àmbit de la dinamització comercial el darrer exemple ha estat el Gran Sorteig de Nadal amb la implicació de més d’un centenar de comerços.
En formació s’està realitzant la primera edició del Diploma d’Especialització en Habilitats Comercials en els Serveis Turístics organitzat conjuntament amb la Universitat de Girona; i també l’Escola d’Hivern, un programa especialitzat a l’entorn del comerç amb la participació d’ESCODI-Universitat del Comerç i el Retail. En professionalització s’ha desenvolupat, la darrera tardor, la campanya comerçlocal.cat per impulsar la digitalització del comerç sense presència a la xarxa. En ocupació, el nou conveni amb la Fundació Acollida i Esperança en el marc del Programa Incorpora de l’Obra Social “la Caixa” afavoreix la incorporació de persones en situació o en risc d’exclusió al món laboral, i també la responsabilitat social empresarial. Alhora, el Programa de Garantia Juvenil del Servei d’Ocupació de Catalunya ha permès l’actual contractació en pràctiques remunerades a l’Ajuntament de cinc joves menors de 30 anys, en situació d’atur amb estudis universitaris de grau o de cicles formatius, en les àrees de seguretat, ensenyament, secretaria i informàtica.