Gloria Gaynor, Charlie Winston, Electro Deluxe, Ala.ni i Aspencat al Black Music Festival

L'actuació de la diva del soul ja té pràcticament totes les entrades exhaurides

El Black Music Festival ha presentat avui tota la programació per a l'edició d'aquest any. Amb caps de cartell de gran renom a escala internacional, el festival de referència de la música d'arrels negres a Catalunya vol consolidar-se també com a projecte pedagògic de formació continuada pels joves músics del país.

A més, enguany vol seguir potenciant la implicació al territori. Per això, oferirà actuacions al barris de Girona i Salt però també portarà música a Bescanó i Fornells de la Selva, on hi actuaran Gospel en Viu i Paula Valls, el 5 i 4 de març respectivament.

El director, Pau Marquès, assegura que la voluntat és diversificar i escampar el festival arreu de Girona i Salt. A més, recorda que onze dels artistes programats són locals, cinc són catalans i onze són internacionals.

La 16a edició del Festival s'obrirà a Barcelona el proper 2 de març amb el concert a la sala Barts de Charlie Winston, un dels talents més sòlids de l'actual escena britànica.

El seguirà l'actuació estel·lar del festival just l'endemà. L'Auditori de Girona acollirà el divendres 3 de març el concert de Gaynor, que ja té pràcticament les entrades exhaurides.

El mateix dia, La Mirona de Salt serà l'escenari de la Festa Black Music amb els Aspencat, que celebraran la seva darrera gira abans d'acomiadar-se un temps de l'escena musical.

Per al 4 de març hi ha prevista una actuació itinerant per Salt amb amb La Dinamo i al Yeah! de Girona hi haurà un concert de Namina.

L'endemà serà el torn de la proposta 'La Black Music que ens va parir', un combat de DJ's entre Carles Ribas i Lluc Salellas als Jardins de la Mercè de Girona.

El 10 de març La Planeta de Girona serà la seu del concert d'Eduard Gener i el dissabte el mercat d'art 'La Volta' del barri de Sant Narcís acollirà l'actuació de Tokaji Quartet. Els concerts als barris continuaran el mateix dia a La Frontissa de Santa Eugènia amb l'actuació de Sr.Oca i Beatjammers.

A l'auditori també hi haurà la "coproducció" d'Electro Deluxe amb la Girona Jazz Project Band i, a Reus, una nova actuació de Paula Valls, al Teatre Bartrina que s'incorpora a la xarxa d'escenaris estables del festival. La Mirona de Salt també comptarà aquella nit amb el concert de reggae de Little Pepe i Malaka Youth

El 12 de març els Jardins de la Mercè acolliran un nou "combat" de 'La Black Music que ens va parir' i l'Auditori de la Mercè, el concert d'Ala.ni, la londinenca amb arrels caribenyes convertida en una de les noves veus de la música jazz.

L'Auditori de Girona acollirà el 16 de març una actuació oberta a les escoles de Funky pels més petits amb l'actuació de la Black Music Big Band i els reconeguts Brodas Bros.

El Festival es traslladarà el divendres 17 de març a Perpinyà amb el concert de Chinese Man a El Meditor i, paral·lelament, a La Mirona de Salt, Aurora & The Betrayers pujaran a l'escenari per oferir la seva combinació de soul, funk i rock de la mà d'una de les millors veus de la música negra fracturada del nostre territori. Els seguirà l'actuació del grup funk Kinda.

Black Music Pícnic al Parc del Migdia

La celebració continuarà el dissabte 18 al Parc del Migdia amb Black Music Pícnic que combinarà les actuacions de The Excitements, Little Swing i la Black Music Big Band amb els Brodas Bros.

A la nit, a la Mirona hi haurà el concert dels The Suffers. El seus integrants han participat en festivals musicals especialitzats i als programes televisius més populars dels Estats Units. Actuaran conjuntament amb Janel N'Goda.

Finalment, els Howlin'Dogs seran els encarregats de cloure el festival el diumenge 19 de març amb la presentació del seu primer treball a l'Auditori. Un disc conceptual i d'investigació musical que parla del conflicte entre la comunitat afroamericana i la comunitat blanca.