Els testimonis del crim de Figueres no van veure la ganivetada

Els veïns asseguren que els dos germans no van discutir entre ells sinó amb una tercera persona

Aquest dilluns a la tarda han declarat a l'Audiència de Girona i davant del jurat popular testimonis del crim. Entre ells, hi ha dos veïns que vivien al mateix carrer i que van presenciar bona part els fets. Segons han explicat, estaven a casa seva quan, cap a la una de la matinada, van començar a sentir crits al carrer, com d'una discussió o una baralla. Per això, van anar fins a la finestra a veure què passava.

Mare i fill van veure els dos germans (als que coneixien de vista) discutint amb una tercera persona, un home d'origen magrebí amb qui semblava que tenien problemes per un afer de drogues. Segons els veïns, un dels germans estava molt exaltat mentre que l'altre intentava calmar-lo. Durant la trifulga, van sentir com el germà que estava aparentment més tranquil li va acabar dient al tercer: "Al final sí que te la fotrem". Això va fer que l'home d'origen magrebí marxés corrent.

Per intentar aplacar el seu germà, la víctima el va fer entrar a casa mentre li deia que es calmés si no volia tornar a tenir problemes amb la justícia (l'acusat té antecedents). Segons els veïns, sentien crits des de dins l'immoble del processat, que continuava enfadat.

En un moment, la víctima, que s'havia quedat al carrer, es va enfilar a l'ampit de la finestra per fer calla el germà. "Només el vaig veure com s'enfilava i de seguida queia com un sac de patates al mig del carrer", ha explicat el testimoni que assenyala que el camp de visió que tant ell com la seva mare tenien des de casa no els va permetre veure què havia passat a la finestra.

De forma pràcticament instantània, l'acusat va sortir al carrer, es va agenollar al costat de la víctima i li va taponar la ferida del coll mentre deia "germà, no et moris". Quan l'ambulància va arribar al lloc, no van poder fer res per reanimar-lo i la víctima va morir dessagnada.

El fiscal sosté que, enmig de la discussió, l'acusat li va assestar una ganivetada al seu germà i demana que el condemnin a 14 anys de presó per homicidi amb dues agreujants (abús de superioritat i parentiu) i una atenuant (col·laboració amb la justícia). La defensa afirma que va ser un accident i vol que l'absolguin. El judici continuarà dimarts a l'Audiència de Girona.