Palamós inicia la millora de 1.150 metres quadrats de voreres

L'actuació té una inversió de 83.473,62 euros

L’Àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Palamós ha iniciat l'execució de les obres de millora integral de diversos tams de voreres del municipi amb una superfície global de l’actuació de 1.150 metres quadrats.


Els treballs són a càrrec d'una empresa especialitzada i afecta els trams de vorera situats principalment a la zona de l’Eixample, concretament: el tram de l’avinguda de Catalunya, entre els carrers de la Mercè i de Vincke; el del carrer de València, entre Av. de Catalunya i carrer de Santiago Banyeres i Goday; o el carrer de Nàpols, entre Av. de Catalunya i carrer de la Indústria.

En tots aquests casos les obres només afectaran una de les dues voreres del carrer.

En el cas de l’actuació prevista al carrer de Provença, entre Av. de Catalunya i carrer de Santiago Banyeres i Goday, les tasques de millora i rehabilitació afectaran les dues voreres del carrer.


L’objectiu del pla que ara s'executa és el de poder reemplaçar la totalitat del paquet estructural i el paviment d’aquests trams de vorera que presenten diversos desperfectes, amb la pèrdua de regularitat del panot, i l’aixecament i trencament de peces.
 
Bona part de les voreres afectades presenten danys estructurals ocasionats, principalment, pel desenvolupament en superfície de les arrels d’algun dels arbres que en l’actualitat hi ha ubicats.

Precisament, aquest projecte de millora de les voreres del municipi preveu la retirada d’aquests arbres, bàsicament plataners, que seran substituïts per l’espècie Magnòlies menys agressives i per tant que a la llarga no tenen impacte amb la vorera.

Els trams que s’inclouen en aquesta actuació es componen de voreres de 2.50 a 4 metres d’amplada, amb arbrat lateral i paviment de panot.

Aquestes obres tenen un termini d’execució de dos mesos i el seu cost és de 83.473,62 euros.