La Fira Nadalenca de Palamós lliura 16.600 euros per a projectes adreçats a discapacitats psíquics

Els diners es destinaran a entitats de la comarca

L’Associació Fira Nadalenca de Palamós i el grup teatral Els Cosinets van realitzar dimartsel lliurament dels 16.600 euros, resultant de la recaptació aconseguida amb les activitats solidàries organitzades durant el mes de desembre passat i que tenen com a objectiu recaptar fons a benefici de projectes i entitats que treballen amb persones discapacitades psíquiques del Baix Empordà.

Durant l'acte es va fer el lliurament dels xecs bancaris acreditatius de la donació, (7.000 euros) a l’Associació Afatram (Ass. Familiars d’Usuaris del Centre Ocupacional Tramuntana); l’Associació de Mares i Pares de l’escola d’educació especial Els Àngels (6.720 euros), i la fundació Vimar (2.880 euros).

Destí solidari dels diners

Aquestes aportacions econòmiques es destinaran als seguents projectes: L’Associació AFATRAM ho destinarà al foment de l'activitat física dels usuaris i treballadors del Centre Ocupacional Tramuntana. Amb aquest objectiu planteja la contractació d'un/a tècnic esportiu que pugui dirigir aquesta activitat, així com l'adquisició del material necessari per a la realització de les sessions. Mitjançant aquest projecte es pretén millorar la qualitat de vida dels usuaris del Centre Tramuntana aportant, per part de l’esport adaptat i la psicomotricitat, un major benestar físic, la qual cosa permetrà un millor desenvolupament personal.

El projecte de l’Ampa de l’escola ELS ÀNGELS també fa protagonista l'esport amb una proposta que vol despertar la motivació dels alumnes del centre a la pràctica regular d’activitat física. El projecte requereix la contractació d'un/a professional que realitzi amb els alumnes aquesta activitat extraescolar. L'objectiu del projecte és el de poder oferir una activitat flexible que s’adapti als diferents perfils de discapacitat, concebent l’esport adaptat com una eina per afavorir el desenvolupament del nen.

En el cas de la Fundació VIMAR el projecte presentat porta el nom de "Di-Move" mitjançant el qual es fomenta la dansa i el moviment per a persones amb necessitats educatives especials, com a eina per l’exploració del moviment personal i la creació coreogràfica entenent-la com un potencial per a la millora del benestar i per a la creació artística.


40 anys de solidaritat

La Fira Nadalenca de Palamós el passat 18 de desembre, 40 anys d’activitat, una llarga etapa de treball que, juntament amb les escoles, entitats i associacions del municipi, de la seva societat i de les seves institucions, s’ha aconseguit fer realitat desenes de projectes per a les persones discapacitades psíquiques de la comarca que han possibilitat millorar la seva qualitat de vida. Amb motiu de les 40 edicions d'aquesta activitat solidària l'organització de la Fira Nadalenca va incloure diversos actes commemoratius destacant la descoberta d'una placa, l'elaboració d'un pin i la realització d'un vermut popular que es va servir gratuïtament entre totes les persones presents a la fira, amb refresc per als  infants.

La Fira Nadalenca de Palamós va aconseguir, mitjançant la venda de productes i activitats, així com de l'aportació dels socis de l'entitat local Front al Mar (2.500 €) un global de 10.488'80 €.

L’aportació dels Cosinets


La Fira Nadalenca també ha comptat un any més amb la destacada col·laboració de la companyia de teatre infantil Els Cosinets que han programat diverses activitats escèniques a La Gorga amb un resultat global de 2.980 €. Per un costat amb l’organització d’una nova edició del festival d’arts escèniques “La nit del talent”, que va tenir lloc el dissabte 26 de novembre; i per l’altre, amb les dues representacions de l’obra “Amics o animals” realitzades aquest passat cap de setmana.

Col·laboració de les bodegues Bell-lloc
Per tercer any consecutiu l'Associació Fira Nadalenca també ha obtingut la important aportació de 3.000 euros de les bodegues Bell-lloc, de Palamós, i propietat del matrimoni Engelhorn.

L’entitat palamosina Associació Fira Nadalenca de Palamós i el grup local de teatre Els Cosinets agraeixen un any més la participació i col·laboració de tot el municipi, en una generosa mostra de solidaritat que fa possible, any rere any, millorar la qualitat de vida de les persones discapacitades psíquiques del Baix Empordà.