Jané demana màxima prudència a l'hora de creuar rieres per evitar més accidents

La recerca s'ha suspès fins demà al matí

L'accident que aquest divendres va patir un matrimoni quan intentava creuar la riera d'Avinyet, a Masarac, ha fet que el conseller d'Interior, Jordi Jané, demanés "màxima prudència" als conductors. Jané ha explicat que el divendres aquesta riera, on no hi ha precedents d'accidents similars, "baixava molt plena" i ha remarcat que ara per ara "només treballen amb la hipòtesi de l'accident".

Amb tot, la recerca de l'home s'ha suspès fins aquest dilluns al matí perquè els equips d'emergència necessiten llum de dia per poder treballar. Jané ha posat en valor la feina feta pels Bombers, Mossos i altres operatius que col·laboren en les tasques de recerca i ha detallat que "han pentinat" set quilòmetres de riera fins al terme municipal de Peralada. "També hem estat buscant des de l'aire més enllà, fins a la desembocadura del riu Muga al mar", ha destacat el conseller.

La causa principal de l'accident amb la que treballen els investigadors és que el conductor del vehicle va perdre la referència de la carretera com a conseqüència de la tromba d'aigua que baixava en aquell moment i "va descavalcar i va perdre el control" per caure, tot seguit, riera avall.

El conseller ha volgut mostrar el seu suport a la família i ha explicat que s'ha activat un equip de psicòlegs per ajudar-los en aquests moments difícils. "Demà seguirem buscant amb tots els esforços per intentar trobar el cos de l'home", ha dit Jané.

Molts objectes personals

El conseller ha destacat que han trobat una "gran quantitat d'objectes personals" dels dos accidentats, a una gran distància. Un fet que evidencia la "força amb què baixava la riera", segons Jané. Entre altres coses, s'ha trobat la bossa de mà de la dona i un IPAD. Els Bombers fins i tot han recuperat del riu una camisa de l'home a més de cinc quilòmetres del lloc on es va produir l'accident divendres.

En total han estat uns 90 efectius, entre Bombers, Mossos, ADF i Protecció Civil els que han participat en la recerca i també hi han col·laborat membres de la Policia Local i de la Guàrdia Civil.
Jané ha felicitat als equips d'emergències per la bona tasca que han fet durant aquest cap de setmana.