La neu comença agafar en punts del Ripollès i la Garrotxa

A Camprodon els centres suspenen les classes perquè els alumnes puguin tornar a casa seva amb el transport escolar

La neu està agafant aquesta tarda en punts del Ripollès i la Garrotxa. Neva amb certa intensitat a les capitals de comarca, a Ripoll i Olot, i també en altres localitats com La Farga de Bebié, Vidrà, la Pobla de Lillet i Campdevànol al Ripollès i la Vall de Bianya a la Garrotxa. En aquest darrer municipi ja s’hi acumulen dos centímetres de neu. En altres municipis de més de 1.000 metres com Molló la neu acumula aquesta hora un guix de deu centímetres i a Camprodon els centres han suspès les classes perquè els alumnes puguin tornar a casa seva amb el transport escolar.

Segons indica el Servei català de Trànsit, s’ha hagut de tallar per neu l'accés al parc del Montseny des de la BV-5119 a Fogars de Montclús, al Vallès Oriental, i és obligatori l’ús de cadenes per circular per la la C-37 a la zona dels túnels de Bracons. En aquest sentit, Protecció Civil recomana limitar la mobilitat a les carreteres de la Garrotxa i el Ripollès per presència de neu. Hi ha màquines llevaneu treballant a la N-260, C-37 i C-152.

Aquesta matí i migdia també s’ha vist nevar de forma feble a Manresa, Cardona o Vic i també ha caigut algun ruixat de calabruix a cotes molt baixes, per exemple a la Bisbal d’Empordà.