Detingut a Mataró un lladre que va robar amb força a tres botigues de Figueres

L’arrestat té 25 anys, és de nacionalitat marroquina i veí de la capital del Maresme

Els Mossos d’Esquadra van detenir diumenge passat a Mataró un home acusat de cometre tres robatoris amb força a botigues de Figueres. El detingut és un home de 25 anys, de nacionalitat marroquina i veí de la capital del Maresme. El primer robatori es va produir l’1 de novembre passat en una fleca del carrer Ample de Figueres. Pels volts de les quatre de la matinada uns desconeguts van forçar la porta de la botiga i van entrar-hi. De dins van sostreure les dues caixes enregistradores i diners.
 
El segon dels fets va passar la matinada del 9 de novembre en una perruqueria situada al carrer Pompeu Fabra de la mateixa capital de l’Alt Empordà. En aquesta ocasió els lladres també van esbotzar la porta d’entrada i van sostreure un televisor, un ordinador portàtil i diversos aparells de perruqueria.

El tercer robatori va ser el 12 de novembre, cap a les quatre de la matinada. Una patrulla dels Mossos van detectar dos individus que sortien d’una botiga de fruits secs de la plaça del Gra de Figueres, amb una caixa enregistradora a les mans. Davant la presència policial els dos homes van llençar la caixa i van fugir. Els agents van recuperar els objectes sostrets però no van poder detenir els lladres.

Arran dels fets, els Mossos van iniciar investigacions que van permetre identificar un dels presumptes lladres. Seguidament es va emetre una ordre de recerca i detenció policial.

El 22 de gener, a Mataró, una patrulla dels Mossos va identificar un individu que estava tenint una actitud agressiva cap una dona en una zona lúdica de la mateixa població. Els agents van comprovar que l’identificat era l’home que buscaven i van anar a detenir-lo. El jove va reaccionar violentament i va fer caure un dels mossos. Aquests el van haver de reduir per poder-lo detenir finalment.

El detingut, amb nombrosos antecedents, va passar el dia 23 a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Mataró, que el va deixar en llibertat amb càrrecs.