L'EspaiCaixa Girona acull una exposició itinerant sobre l'envelliment a l'Àfrica, l'Amèrica Llatina i l'Àsia

Una selecció de dotze fotografies apropen el dia a dia de la gent gran a països en vies de desenvolupament

Retratar les condicions de vida de les persones grans en països en vies de desenvolupament on , a més, aquest col·lectiu experimenta un creixement important. Aquest és l'objectiu de l'exposició itinerant que aquest dijous s'ha inaugurat a l'EspaiCaixa Girona, situat a Poeta Marquina, i que es podrà veure fins al 17 de febrer sota el títol 'Envellir a l'Àfrica, l'Amèrica Llatina i l'Àsia'. En total, els visitants hi trobaran una selecció de dotze imatges de persones grans que viuen a països com Colòmbia, Jamaica, Etiòpia, Kènia, Birmània o Nepal, entre d’altres.

A banda de la mostra, l'EspaiCaixa ha acollit també la conferència 'Els drets i els reptes de les persones grans en països en desenvolupament', a càrrec de la presidenta de HelpAge International España, Isabel Martínez. A la xerrada s'han explicat les tendències demogràfiques a diferents països i la situació en què viuen les persones grans, posant especial accent en els drets i reptes que tenen.

L'EspaiCaixa també celebrarà demà un cinefòrum amb la projecció del film 'Hotel Rwanda'. Les projeccions continuaran el proper 27 de gener amb 'Son of Babylon' i el 3 de febrer amb 'Conducta'. Totes les projeccions seran a les cinc de la tarda.

Amb l'objectiu de sensibilitzar sobre els drets d'aquestes persones, l'Obra Social 'la Caixa'· i HelpAge han signat un acord de col·laboració amb el qual volen difondre els drets, la dignitat o el bon tracte de la gent gran, donant a conèixer la situació de les persones que envelleixen en circumstàncies difícils. Per això l'exposició s'ha pogut veure, també, en dos centres més: EspaiCaixa Madrid i EspaiCaixa Múrcia.