Una pianista elabora un catàleg d'obres musicals inspirades en la Cerdanya

L'objectiu és publicar un llibre i un disc un cop acabada la investigació

Després de quatre anys de recerca en arxius, biblioteques i col·leccions particulars, la pianista de Puigcerdà i professora de música del Conservatori dels Pirineus, Laia Martín, ha elaborat un catàleg d'obres musicals inspirades en Cerdanya.

Es tracta d'un recull de 58 peces compostes entre els anys 1880 i 1950. Aquestes obres estan signades per autors tan coneguts com Enric Granados; Pablo Ronsó, nascut a Puigcerdà, Antoni Monsó, organista a l'església de Puigcerdà, o Déodat de Séverac, compositor francès.

L'autora del catàleg, Laia Martin, assenyala que "la meva feina ha de servir per poder difondre aquestes obres, sigui amb la seva edició o amb la seva interpretació". En aquest sentit, Martín, segueix "forma part del nostre Patrimoni i ha de ser accessible a generacions futures".

L'autora explica que en el catàleg hi ha obres molt variades, hi ha música religiosa; música popular; molta música lleugera, tangos, valsos i masurques. Entre les temàtiques hi ha moltes peces dedicades al casino ceretà i moltes altres per ser interpretades o inspirades en la festa del llac. Respecte a la instrumentació, Martín, apunta que hi ha de tot, "tant per orquestra, com per piano solista, per cant, per cor, és molt rica la varietat".

El catàleg podria ampliar-se en un futur, ja que l'autora vol incloure altres peces musicals que formen part del fons del Consell Comarcal de Cerdanya i de col·leccions particulars. L'objectiu final de la recerca és donar a conèixer el patrimoni musical cerdà publicant un llibre amb un disc i que serveixi perquè aquestes obres es tornin a interpretar.