Detingut a Figueres un presumpte gihadista que formaria part d’Estat Islàmic

De la investigació es desprèn que l’individu hauria estat en zona de conflicte i hauria tornat fa pocs dies

La Guàrdia Civil ha detingut aquest divendres a Figueres un ciutadà marroquí amb documentació holandesa buscat per les autoritats d’aquell país per la presumpta pertinença a Estat Islàmic. La detenció s’ha dut a terme en el marc d’una operació conjunta amb les autoritats holandeses i amb la participació de serveis d’intel·ligència de diferents països.

Segons la Guàrdia Civil en els darrers dies s’havia detectat que el detingut havia viatjat de Turquia a Espanya. Des d’aleshores se l’ha estat buscant per detenir-lo davant la possibilitat que tingués intenció de fer algun tipus d’acció a Europa. La Guàrdia Civil subratlla que en la detenció ha estat clau la col·laboració de la Policia Local de Figueres.

Ara els investigadors intenten determinar el grau de radicalització que tenia el detingut, les possibles vinculacions amb Europa, les activitats que ha pogut fer a favor d’Estat Islàmic i quin era el seu propòsit des que va arribar a l’Estat.Des del 2015, any en què el Ministeri de l’Interior va elevar a 4 el Nivell d’Alerta Antiterrorista (NAA-4), s’han detingut 181 persones acusades de gihadisme terrorista a l’Estat espanyol.