Detingut el presumpte autor dels incendis a nou vehicles estacionats a Sant Feliu de Guíxols

Els Mossos d’Esquadra creuen que el mòbil va ser desavinences personals amb els propietaris dels turismes

Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest dilluns a la tarda un noi de 23 anys com a presumpte autor de l’incendi a nou vehicles estacionats a Sant Feliu de Guíxols entre el 28 de desembre i la matinada de l’1 de gener.

La policia treballa amb la principal hipòtesi que el detingut, de nacionalitat marroquina i veí de la localitat, tenia desavinences personals amb els propietaris dels vehicles, també marroquins, ja que la crema va ser selectiva.

La principal hipòtesi és que l'enfrontament estava motivat per una dona. El foc va calcinar completament sis vehicles i en va afectar tres més. A més, es van cremar dos immobles i es van haver de desallotjar els veïns.

Un d'ells és Abdelhafid Soudi, que des de fa tres dies dorm a casa del germà amb tota la seva família. Lamenta haver-se trobat enmig d'aquests fets ja que el seu cotxe estava entre dos dels incendiats. Per la seva banda, l'alcalde, Carles Motas, dóna el cas per tancat.

Ampliació:

Una investigació conjunta entre Policia Local i Mossos d'Esquadra ha acabat amb la detenció d'un jove de 23 anys, de nacionalitat marroquina i veí de la localitat. Després de revisar gravacions de diferents càmeres, muntar dispositius de vigilància nocturna i fer d'altres indagacions, dilluns a la tarda els mossos van detenir el sospitós.

Se l'acusa d'haver calat foc a sis cotxes aparcats al carrer. Les flames, a més, van afectar tres vehicles més i també dos habitatges. En un d'ells hi viu Abdelhafid Soudi, que viu al carrer Mina del Nord i és amo d'un supermercat i un bar situats al carrer del costat. La matinada del 30 de gener, la seva filla petita el va despertar alertant-lo que hi havia foc al carrer. La nena dormia a la planta baixa i els cotxes estaven cremant just a la vorera que està a tocar de la seva finestra.

"Vaig aixecar tota la família i vam sortir com vam poder, estava tot ple de foc i fum i un cotxe va explotar, no vaig poder ni tancar la porta de casa per evitar que les flames entressin", relata. El seu vehicle estava estacionat entre dos dels cotxes incendiats i també ha quedat afectat greument per les flames. Com que casa seva també s'ha cremat parcialment, des d'aquella nit tota la família s'ha traslladat a casa del germà a l'espera que les asseguradores responguin.

Un cas de gelosia

Els Mossos d'Esquadra han confirmat que darrera dels incendis hi ha un únic autor que hauria actuat per desavinences personals amb els propietaris dels vehicles, tots de nacionalitat marroquina. Concretament, el mòbil seria un cas de gelosia per una dona. "Fer una cosa com aquesta sense pensar que hi ha nens i cases al costat només per una revenja per tonteries no té ni cap ni peus", lamenta Soudi, que demana que es faci justícia. El detingut, que té antecedents, passarà a disposició judicial al jutjat de Sant Feliu de Guíxols en les properes hores.

Cas tancat

Des de l'ajuntament, l'alcalde, Carles Motas, ha agraït l'efectivitat dels dos cossos policials i ha assegurat que el cas està tancat. A més, ha lamentat els nombrosos danys causats per aquest vàndal que ha actuat per desavinences personals però ha subratllat que és un fet "aïllat". "Sant Feliu és una ciutat tranquil·la i ho hem demostrat però tots els veïns, siguin de l'origen que siguin, han de complir les normes de convivència per continuar essent-ho", ha declarat l'alcalde, que demana "no criminalitzar ningú ni cap comunitat" perquè es tracta d'un fet "puntual i localitzat".

Des de l'ajuntament, el dilluns es va celebrar una reunió conjunta amb representats de la comunitat islàmica i cossos policials. L'objectiu de la trobada era afrontar el cas dels cotxes cremats però també demanar-los col·laboració per d'altres casos de petits delinqüents, sovint menors, que actuen de manera reiterada i creen problemes a la resta de veïns. Un dels membres de la comunitat (que no ha volgut facilitar el nom) s'ha mostrat disposat a col·laborar, ha defensat que hi ha molta gent treballadora que es veu afectada per aquests fets i ha celebrat també la detenció del sospitós de la crema de cotxes.

D'altra banda, l'alcalde ha demanat "celeritat" a les companyies d'assegurances que són les que han de retirar els vehicles i reparar les façanes afectades.