Salut assegura que a cap nen li ha faltat una UCI quan l'ha necessitat malgrat el col·lapse al Trueta

Recorden que quan els pacients s'estabilitzen els traslladen amb ambulància a l'hospital que tenen més a prop de casa

La directora de l'Àrea d'Atenció Sanitària del Servei Català de la Salut (CatSalut), Cristina Nadal, ha assegurat que "a cap pacient li ha faltat una UCI pediàtrica quan l'ha necessitat" tot i que a alguns infants de les comarques gironines els han hagut de traslladar a Barcelona com a conseqüència de la falta de llits al Trueta.

Tot i que admet que allò òptim és atendre el pacients a prop de casa, Nadal ha destacat que cap infant ha quedat desatès i li han trobat lloc a una altra UCI del país.

Per a la directora d'atenció sanitària, aquest és un exemple de "prioritzar la funció i la bona resolució enfront a l'estructura". A més, ha ressaltat que quan els infants estan estabilitzats i poden passar a semicrítics o a planta, una ambulància del SEM els trasllada fins al seu hospital de referència.

Ampliació:

Després que CCOO denunciés que la manca de llits a l'àrea pediàtrica del Trueta havia obligat a traslladar vuit infants a Barcelona durant les darreres setmanes, Salut surt al pas i ressalta que en cap moment s'ha deixat desatès cap infant.

La directora de l'Àrea d'Atenció Sanitària del Servei Català de la Salut (CatSalut), Cristina Nadal, sosté que han donat "bona resposta" als pics d'increment de pacients, sobretot per afeccions respiratòries. "A cap pacient li ha faltat una UCI quan l'ha necessitat perquè som de capaços de mirar la funció, i no l'estructura territorial", ha explicat.

Salut admet que allò òptim seria poder hospitalitzar els nens el més a prop possible de casa. "En la majoria dels casos hem trobat lloc prioritzant la proximitat", ha detallat Nadal. Tot i això, ha recordat que han tots els infants que necessitaven una UCI han rebut l'atenció requerida.

A més, la directora d'atenció sanitària també assenyala que quan han de traslladar un pacient fora del seu àmbit territorial, una ambulància els torna a l'hospital de referència quan s'estabilitzen i poden passar a semicrítics o a planta. "Són exemples clar que hem de prioritzar la funció i la bona resolució enfront a l'estructura", ha conclòs Nadal.

Fonts del Trueta van indicar que el col·lapse havia estat conseqüència de l'augment de pacients i, també, perquè les obres que s'estan fent a la unitat de neonatologia i a la UCI Pediàtrica havien suprimit un espai on en anys anteriors habilitaven llits de semicrítics durant els pic d'ingressos de l'hivern.