Un camió no frena i esbotza una barrera d'accés a la Devesa de Girona

Una càmera de videovigilància enregistra el moment en què el conductor destrossa la tanca

Un camió no frena i esbotza una tanca que limita l'accés motoritzat a la Devesa de Girona. Una càmera de videovigilància ha captat el moment en què el conductor destrossa la barrera el 6 de desembre passat a primera hora del matí.

Al vídeo s'aprecia com el camioner no redueix la velocitat quan arriba a la barrera ni s'atura després de l'impacte a veure què ha passat. L'ajuntament de Girona ha difós les imatges per fer una crida al civisme.

El regidor de paisatge i hàbitat urbà, Narcís Sastre, ha explicat que s'estan plantejant reparar la tanca o substituir-la per un altre sistema més contundent, com col·locar-hi pilones hidràuliques.

L'ajuntament va instal·lar la tanca al passeig del Ter a principis d'estiu i va tenir un cost de 10.000 euros. Sastre ha detallat que reparar les destrosses provocades pel camió costaria uns 4.000 euros.



Ampliació:

La càmera de videovigilància instal·lada a la mateixa barrera ha captat el moment en què el camioner destrossa la tanca situada al passeig del Ter, a la Devesa de Girona. Al vídeo, difós per l'ajuntament, s'aprecia com el conductor no redueix la velocitat abans d'arribar a la barrera i tampoc s'atura després d'endur-se-la per endavant.

Els fets van passar a primera hora del matí del 6 de desembre, dia de mercat setmanal a la Devesa. La Policia Municipal va obrir una investigació per intentar identificar el camioner i denunciar-lo. Al vídeo, però, no es pot apreciar la matrícula del vehicle perquè era fosc i les imatges són de baixa qualitat. Tampoc han tingut èxit creuant les gravacions d'altres càmeres properes.

El regidor de paisatge i hàbitat urbà, Narcís Sastre, ha explicat que van col·locar la barrera a principis d'estiu, com un element més per evitar que alguns punts de la Devesa s'usin d'aparcament. El cost d'instal·lació de la tanca va ser de 10.000 euros.

No és el primer cop que l'han de reparar perquè durant les fires ja va ser objectiu d'un acte vandàlic. Per això, l'ajuntament està estudiant ara si repara la barrera (que costaria uns 4.000 euros), la reforça o bé la substitueix per un sistema més contundent, com ara pilones hidràuliques. Sastre ha detallat que l'ajuntament continuarà treballant per limitar l'accés motoritzat a la Devesa.