14 anys i 3 mesos de presó per violar la fillastra menor d'edat a Girona i deixar-la embarassada

La sentència conclou que els abusos es van allargar més d'un any

L'Audiència de Girona ha imposat una pena de 14 anys, 3 mesos i 1 dia de presó a l'acusat de violar repetidament la fillastra menor d'edat en un pis de Girona i deixar-la embarassada.

La sentència declara provat que el processat, Edal Adalid González, va començar a abusar de la nena quan tenia 12 anys, entre finals del 2006 i principis del 2007. Sempre aprofitava quan la seva parella –la mare de la nena- no era a casa per violar-la a la seva habitació.

Per evitar que el denunciés, amenaçava la menor amb matar la mare. Les agressions sistemàtiques es van allargar durant un any. Arran de les violacions, la nena es va quedar embarassada amb 13 anys i va acabar avortant.

L'Audiència ha condemnat González per un delicte continuat d'abús sexual a menor de 13 anys. També l'obliga a indemnitzar la víctima amb 30.000 euros.

Ampliació:

L'acusat, Edal Adalid González, i la mare de la víctima eren parella des de l'any 2005 i van començar a conviure en un pis del carrer Porvenir de Girona. Temps després, el novembre del 2006, una de les filles de la dona que aleshores tenia 11 anys va viatjar des d'Hondures i va anar a viure amb la parella.

La sentència conclou que les agressions sexuals van començar poc temps després que la nena arribés al país. "Poc després de la seva arribada, l'acusat li va tocar el cul en diverses ocasions, un fet que la nena li va comentar a la seva mare", exposa la sentència. La mare, però, no la va creure.

Entre finals del 2006 i principis del 2007, quan la nena ja havia complert els 12 anys, l'acusat la va violar per primer cop. Segons recull la sentència, González va arribar de treballar i va entrar a l'habitació, on la menor estava escoltant música. "Aprofitant-se del fet que era parella de la mare i de la facilitat d'accés perquè convivien al mateix domicili, va entrar a l'habitació i va tancar la porta", relata la sentència.

L'acusat li va recriminar que li hagués explicat a la seva mare que li havia fet tocaments. "La va agafar per l'esquena i li va dir 'ara veuràs el que li vas dir a la teva mare, no li hauries d'haver dit res'", ressalta el tribunal. Aleshores, la va llançar sobre el llit i li va treure la part de baix del pijama. Com que la nena es resistia, el condemnat la va subjectar pels braços mentre es descordava el pantaló i la va violar. Un cop va acabar, va amenaçar la víctima amb matar la seva mare si explicava què havia passat.

Una setmana després, i prevalent-se de la por que la menor li tenia, la va tornar a violar. González agredia sexualment la nena aprofitant que la seva parella no era a casa perquè estava treballant. Les violacions es van repetir sistemàticament i en nombroses ocasions durant tot l'any 2007. "L'acusat aconseguia el silenci de la menor amb amenaces", conclou el tribunal.

Com a conseqüència de les violacions, González va deixar embarassada la nena quan tenia 13 anys. La menor, acompanyada de la seva mare i la seva germana, va avortar el març del 2008. "La víctima no mantenia altres relacions sexuals que les que l'acusat l'obligava a tenir, per això l'acreditació de l'avortament resulta determinant als efectes pretesos per l'acusació", recull la resolució.

Les agressions sexuals havien acabat poques setmanes abans de l'avortament, quan una germana de la víctima va viatjar des d'Hondures i va anar a viure al domicili familiar. La germana de seguida va sospitar que passava alguna cosa estranya i, quan va aconseguir que la víctima li confessés la veritat, li va explicar a la seva mare, que va acabar fent fora l'acusat de casa.

No es creuen la versió de l'acusat

Durant el judici que es va fer a la secció tercera de l'Audiència de Girona el 16 de novembre, l'acusat va negar les violacions i va atribuir la denúncia a una venjança de les nenes perquè li havia estat infidel a la seva mare. El tribunal no dóna cap credibilitat a aquesta explicació. "L'argument de la venjança esgrimit per l'acusat no troba cap suport a la prova practicada al judici", resol el tribunal.

En aquest sentit, la sentència recorda que el cas no es va destapar a nivell judicial fins vuit anys després que succeïssin i el motiu va ser que el xicot de la noia va agredir l'acusat. "Els fets no arriben a coneixement de la policia perquè ella decideixi denunciar, sinó que és la seva parella sentimental qui, després d'agredir l'acusat, manifesta que ho ha fet per això", exposa el tribunal.

"És obvi, per tant, que la iniciativa de denunciar no prové de la víctima, motiu pel qual el mòbil venjatiu s'ha de descartar absolutament", indica la sentència. A més, també posa en dubte que una nena de 12 anys sigui capaç de "forjar una venjança contra el company sentimental de la seva mare" durant vuit anys. Seria més lògic, argumenta el tribunal, que ho hagués fet denunciant-lo immediatament i no tant temps després.

Un altre motiu que esgrimeix l'Audiència de Girona per descartar la versió de l'acusat és que al judici la víctima va explicar que sentia ressentiment cap a la seva mare perquè no la va creure d'entrada i perquè, després, va preferir no denunciar-lo "per estar més preocupada per allò que la gent diria o opinaria que pel què havia succeït".

14 anys, 3 mesos i 1 dia

L'Audiència de Girona condemna Edal Adalid González a 14 anys, 3 mesos i 1 dia de presó com a autor d'un delicte continuat d'agressió sexual a menor de 13 anys. En matèria de responsabilitat civil, ha d'indemnitzar la víctima amb 30.000 euros pels danys morals causats. Com a conseqüència de les violacions, la noia pateix un trastorn adaptatiu que li provoca rebuig i dificultats per mantenir relacions sexuals.

Inicialment, la fiscalia demanava una pena de 14 anys i 10 mesos de presó i la defensa volia l'absolució. La sentència no és ferma i es pot recórrer al Tribunal Suprem.