El PSC gironí ratificarà Marc Lamuà com a nou primer secretari en el congrés del 21 de gener

Presenta 282 avals i és l'únic candidat a rellevar Juli Fernàndez al capdavant del partit

El PSC ha proclamat oficialment Marc Lamuà com a únic candidat a primer secretari del partit a la demarcació de Girona. Ha presentat 282 avals, el que suposa el 36% del conjunt de la militància. Finalment, el partit no celebrarà primàries el 17 de desembre com estava previst perquè l'alcaldessa de Vilafant i diputada, Consol Cantenys, va retirar divendres la seva candidatura perquè no havia aconseguit reunir prou suports.

Per tant, Lamuà prendrà el relleu a Juli Fernàndez en el congrés del proper 21 de gener, que es farà a Figueres. Fins llavors, Lamuà –que és diputat al Congrés- confeccionarà la nova executiva, en la que ja se sap que l'acompanyarà Maurici Jiménez que anava de número 2 a la candidatura de les primàries.

Marc Lamuà es converteix en el primer candidat a primàries en presentar una xifra tant alta d'avals: 282 avals signats, el que suposa un 36% de la militància. Un cop entregats i revisats tots els avals, el partit l'ha proclamat oficialment candidat a la primera secretaria aquest dilluns.

Com que Lamuà és l'únic candidat a liderar el partit a Girona, no caldrà cridar la militància a les urnes el proper 17 de desembre tal i com estava previst en el calendari de primàries. El relleu amb Juli Fernàndez es produirà en el congrés de la federació convocat per al proper 21 de gener a Figueres. Fins llavors, el candidat confeccionarà l'executiva.