Deteningut l'autor de 19 robatoris amb força en comerços i a l'interior de vehicles a Salt i Girona

El lladre, que ja ha ingressat a presó, utilitzava un gat hidràulic i una cisalla per accedir als locals

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 29 anys, veí de Girona, per cometre dinou robatoris amb força en establiments comercials i a l'interior de vehicles al Gironès.

Segons han informat els Mossos, entre el 20 d'octubre i el 24 de novembre hauria comès tretze robatoris, utilitzant eines com un gat hidràulic i una cisalla per entrar als establiments.

El lladre s'enduia la recaptació de les màquines escurabutxaques i de la caixa registradora, així com aparells i begudes. També va entrar en un pàrquing comunitari de Salt, i va robar objectes de sis vehicles. Els Mossos el van detenir el passat 28 de novembre. El detingut, que té antecedents, ha ingressat a la presó per decisió judicial.

Ampliació:

La detenció és resultat d'una investigació oberta a finals del mes d'octubre arran un seguit de robatoris amb força de similars característiques. Concretament, entre el 20 d'octubre i el 24 de novembre es van produir tretze robatoris amb força a l'interior d'establiments comercials de Salt i Girona.

L'autor dels robatoris sempre utilitzava el mateix procediment: amb un gat hidràulic doblegava i separava els barrots de les finestres i amb una cisalla tallava les persianes metàl·liques. El lladre s'emportava la recaptació de les màquines escurabutxaques, rebentant-ne el frontal. També sostreia la recaptació de la caixa enregistradora, petits aparells electrònics, begudes i, fins i tot, butlletes de loteria.

En un dels robatoris, el lladre va sostreure el comandament a distància d'un pàrquing proper d'un dels bars violentats a Salt. L'endemà, va entrar en el pàrquing comunitari i va cometre sis robatoris amb força a l'interior de vehicles.

La investigació va concloure el passat 28 de novembre amb la detenció a Girona del presumpte autor de dinou delictes contra el patrimoni. En el moment de la seva detenció duia les butlletes de loteria que constaven com a sostretes des del dia 28 d'octubre a Salt (Gironès).

El detingut, de 29 anys i nacionalitat marroquina, amb antecedents, va passar el 30 de novembre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual en va decretar el seu ingrés a presó.