Els hotels gironins de muntanya preveuen una ocupació de fins al 75% el pont de la Puríssima

La mitjana d'estades serà entre un i dos dies que es concentraran sobretot aquest cap de setmana

Els Mossos d'Esquadra han detingut un jove de 18 anys, veí de Figueres, com a presumpte autor de dos delictes de robatori amb força. Els fets van passar a quarts d'una de la matinada del 29 de novembre quan el cos va tenir coneixement que dos lladres havien entrat a robar a l'interior d'un establiment comercial a l'avinguda Vilallonga de Figueres.

En arribar al lloc, van comprovar que el vidre de l'aparador estava trencat. Gràcies a la col·laboració ciutadana els agents van obtenir una descripció dels autors i del vehicle amb el que havien fugit.

Deu minuts després, la policia va rebre una trucada d’alerta d’un altre robatori en una farmàcia de la carretera d’Olot de Vilafant (Alt Empordà). Dos individus havien trencat l’aparador del local per accedir a l’interior. La descripció dels lladres i del cotxe que portaven era la mateixa del robatori anterior.

Per zones, els establiments del litoral gironí, on només hi haurà oberta el 30% de la flota, preveuen una ocupació entre de fins al 50% a l'Alt Empordà i entre el 60 i 70% a les zones de la Costa Brava Centre i la Costa Brava Sud. Pel que fa a la ciutat de Girona i a les seves rodalies es preveu una ocupació relativament baixa entre el 50% i el 60%. Respecte a les zones d’interior, la Garrotxa és la que presenta una millor previsió de fins al 75% mentre que als establiments de la Selva es preveu entre el 50% i el 60%.

I pel que fa als establiments de muntanya, un any més són els que preveuen una ocupació més alta amb l'arrencada de la temporada d'esquí i les primeres nevades. Per aquest pont, es preveu una ocupació que oscil·la entre el 70% i el 75% a la Cerdanya i entre el 65% i el 70% al Ripollès.

El perfil del turista serà el d'una parella de mitjana edat i famílies de Barcelona i ciutat i l'àrea metropolitana, tot i que també hi haurà una part de visitants de la resta de l'Estat. La mitjana d’estades per persona i nit oscil·larà entre 1 i 2 dies, i el dia de major entrades pel que fa als allotjaments turístics serà el dissabte 3 de desembre.

Si es compara amb el pont de l'any passat, es preveu que l'ocupació sigui similar i que en alguns establiments fins i tot lleugerament inferior.

Pel que fa a les cases rurals gironines, també es preveu que el nombre de reserves sigui més baix que les de l'any passat. Segons càlculs de l'Associació Turisme Rural Girona, calculen que l'ocupació se situarà entorn del 50% de mitjana. També destaquen que no s'observa una major activitat a les que es troben a la zona de muntanya respecte les de la costa. El perfil del client és sobretot familiar i de Catalunya, sobretot de Barcelona ciutat i l'àrea metropolitana.

Bones previsions a les estacions d'esquí

La neu que va caure a finals de novembre i les bones previsions dels pròxims dies fan que les estacions gironines afrontin el pont de la Constitució i la Puríssima amb "les millors condicions" dels últims anys.

El cap de setmana passat Vallter 2000 i la Molina ja van inaugurar la temporada amb una bona resposta de públic i la Masella ho va fer uns dies abans, el 24 de novembre. En el cas de Vallter 2000, l'estació ha obert de nou aquest divendres amb el 60% de les pistes obertes i uns 39 centímetres de neu pols mentre que la Molina ho farà demà amb gruixos d'entre 10 i 30 centímetres i la previsió d'oferir entre 40 i 45 pistes.

Per altra banda, Vall de Núria encetarà la temporada aquest dissabte amb gruixos que van entre els 30 i 45 centímetres de neu pols amb més de la meitat de les pistes obertes, 7 de les 11 que hi ha. També obrirà la resta d'instal·lacions, com ara el Parc Lúdic, les pistes de trineu o el cau de la Marmota, amb diferents activitats.