Comencen les obres a Girona per fer un carril bici des del carrer Nou fins a la travessia del Carril

L'actuació estarà acabada en cinc mesos

L'Ajuntament de Girona ha començat avui amb les obres de construcció del carril bici des del carrer Nou fins a la travessia del Carril. La llargada d’aquest nou vial per a bicicleta és d’uns 227 metres i segons la previsió entrarà en funcionament la primavera de 2017.  El projecte està valorat en 196.000 euros i és una actuació prevista al Pla de Mobilitat Urbana de Girona.
 
La construcció d’aquest nou tram es farà en dues fases. La primera, iniciada aquesta setmana, abasta la confluència de la Gran Via de Jaume I amb el carrer de Santa Eugènia i arribarà fins a la plaça del Marquès de Camps. La segona, que es començarà passat Nadal, comprèn des de plaça del Marquès de Camps fins a la travessia del Carril. El motiu de fer-ho en dues actuacions és minimitzar les molèsties de mobilitat durant les festes.
 
El tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Activitats, Moblilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, ha volgut destacar “l’aposta decidida de l’equip de govern per la mobilitat en bicicleta a la ciutat i la voluntat de seguir treballant per establir la convivència entre vianants i ciclistes a Girona”. Les actuacions previstes en l’obra segueixen aquesta voluntat i inclouen, per exemple, la remodelació de la plaça del Marquès de Camps per fer-la més amable al pas dels vianants i dels ciclistes, que compartiran un tram de l’espai.
 
Les obres que es portaran a terme permetran que els ciclistes puguin fer en línia recta el trajecte entre el carrer de Santa Eugènia i el carrer Nou, un tram que fins ara s’havia de recórrer amb una desviació a l’altura de la travessia del Carril. Així doncs, un cop les obres estiguin finalitzades, els ciclistes podran continuar el recorregut pel carrer de Santa Eugènia entre la travessia del Carril i el carrer de Barcelona, ja que s’eixamplarà la vorera per incorporar-hi un carril bici. Aquesta actuació comportarà la reducció d’un carril de circulació de vehicles en aquest tram.
 
Un cop a la cruïlla entre el carrer de Santa Eugènia i el carrer de Barcelona, es desplaçarà lleugerament el semàfor existent en aquest tram per apropar-lo més a la intersecció i, per tant, facilitar la mobilitat tant dels vianants com dels ciclistes. Després de creuar la plaça del Marquès de Camps, els ciclistes seguiran per la vorera, que també s’eixamplarà per incloure-hi un carril bici, fins al nou pas de vianants regulat amb semàfor que se senyalitzarà a la Gran Via de Jaume I i que permetrà arribar al carrer Nou de forma directa des de la banda dreta de la calçada.
 
Les actuacions les durà a terme l’empresa Excavaciones y Pinturas, SAU i està cofinançada pel Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, en el marc dels Plans de Foment Territorials del Turisme 2015.