Sant Feliu inclou als pressupostos del 2017 una primera partida per al futur Museu Thyssen

Són 120.000 euros que es destinaran a aixecar un edifici a la part posterior del monestir

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) comença a desencallar el futur Museu Thyssen. L'equip de govern ha inclòs al pressupost del 2017 una primera partida per al projecte, que ha de permetre que el municipi aculli els quadres més representatius de la col·lecció de pintura catalana de la baronessa.

Són de moment 120.000 euros, que serviran per fer els primers treballs (prospeccions, cales i rases) a la part posterior del monestir, on s'aixecarà un edifici que permetrà ampliar l'espai de les sales nobles del Palau de l'Abat.

La intenció de l'Ajuntament és poder engegar les obres del Museu Thyssen al 2018, amb l'objectiu que obri portes un any després. El projecte té un cost de 5 MEUR.

Ampliació:

Descartat el projecte faraònic de 15 MEUR a l'antiga fàbrica de Can Serra, l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols treballa ara amb l'objectiu que el Museu Thyssen sigui una realitat a finals del 2019. L'equip de govern (Tots per Sant Feliu, ERC i el PSC) aposta per situar la pinacoteca a les sales nobles del Palau de l'Abat.

El projecte té un cost que es calcula en 5 MEUR, dels quals el consistori –com avançava a l'estiu l'alcalde Carles Motas- està disposat a aportar-ne la meitat. La intenció és redactar el projecte i buscar finançament entre aquest any i el proper, perquè el gruix d'obra s'engegui el 2018.

De totes maneres, l'equip de govern ja ha fet els primers passos per desencallar-lo. Sense anar més lluny, als pressupostos del 2017 ja ha inclòs una primera partida per al futur Museu Thyssen (que s'amplia en el plurianual). De moment, per a l'any vinent són 120.000 euros, que permetran fer els primers treballs (prospeccions, cales i rases) a la part posterior del monestir.

Allà, en un espai de la finca de 5.000 metres quadrats que l'Ajuntament va comprar aquest estiu –i que inclou jardins i una torre de guaita- s'hi aixecarà un edifici annex al monestir. Aquest cos permetrà fer més gran l'espai expositiu de les sales nobles.

El museu, al 2019

La intenció de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols és que el Museu Thyssen obri portes l'any 2019. S'hi exposaran els quadres més representatius de la col·lecció de pintura catalana de la baronessa. Una pinacoteca que inclou noms com Amat, Fortuny, Rusiñol, Anglada Camarasa o Casas.

Segons va anunciar la mateixa baronessa, la selecció que s'ha fet per a Sant Feliu de Guíxols inclou unes 130 teles. El Museu Thyssen obrirà vuit mesos a l'any (la resta, es destinaran a preparar exposicions). L'objectiu és que formi un triangle cultural juntament amb els de Madrid i Màlaga.

Pressupost de 27,73 MEUR

El pressupost de Sant Feliu de Guíxols per al 2017, que l'equip de govern portarà a ple, puja a 27,73 MEUR (un 2,32% superior al d'aquest any). Els comptes locals destinen 3,48 MEUR a inversions, entre les quals destaquen els 1,26 que es destinaran a la reforma de la plaça Alabric i part dels jardins de l'Asil Surís, i els 625.233 euros que permetran engegar la reforma del passeig Rius i Calvet (situat en un extrem de la badia).