Sant Feliu atura l'obra d'un hotel de superluxe per fer una piscina que dobla la superfície permesa

No és la primera vegada que el consistori paralitza els treballs de l'Alàbriga

Segona vegada en tan sols un mes que l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols atura les obres de l'hotel de superluxe l'Alàbriga Hotel & Home Suites. En el primer cas, a principis d'octubre, la paralització també feia referència a la zona de la piscina (on s'hi ha d'aixecar un 'sea club'). En aquella ocasió, però, l'entrebanc era administratiu, perquè s'havia començat a rebaixar el terreny sense disposar d'autorització municipal.

Ara, però, els motius que han suposat la nova paralització són més greus. De fet, el mateix regidor d'Urbanisme, Josep Saballs, assegura que els propietaris "s'han passat de mida". I és que no només han comès un incompliment, sinó dos.

Per una banda, els tècnics municipals han detectat com el vas de la piscina dobla la superfície permesa a la llicència (que era de 100,99 metres quadrats). A més, a l'hora de rebaixar el terreny, l'Ajuntament demanava que es preservessin diversos arbres. Però com recull l'informe municipal, les màquines han afectat "severament" les arrels de cinc d'ells.

"L'obra s'ha fet sense respectar allò que deia la llicència", precisa Saballs. A més, el regidor d'Urbanisme ja avança que el dibuix que hi havia sobre plànol amb els treballs que s'han fet ara "s'assemblen com un ou a una castanya".

Fora de projecte

Apart de la piscina, els tècnics municipals també han vist com s'estaven fent obres d'urbanització que afectaven la calçada i les voreres de la carretera que uneix Sant Feliu de Guíxols amb Sant Pol. En concret, els promotors de l'Alàbriga van excavar una rasa "bastant ampla i profunda" –precisa Saballs- per consolidar el túnel que ha d'unir el complex amb la zona de la piscina i el 'chill out' (situada a l'altra banda de la carretera).

Uns treballs, precisa l'Ajuntament, que no estan autoritzats "ni pel consistori ni per Costes", perquè no formen part del projecte. "Aquestes obres s'estaven portant a terme sobre un vial públic, afectant serveis urbanístics i sense direcció d'obres per part d'un tècnic competent", recull l'Ajuntament.

Per això, l'alcalde ha emès dos decrets ordenant que les obres es paralitzin de manera immediata. L'Ajuntament ja ho ha notificat a l'empresa i els promotors de l'hotel disposen ara de quinze dies per presentar al·legacions.

De totes maneres, mentrestant, segons precisa el consistori, "han de fer un tractament a l'arbrat afectat". I no només això, sinó que els promotors de l'hotel de superluxe ja tenen una multa sota el braç. El regidor d'Urbanisme ha explicat que se'ls imposarà una primera sanció de 1.000 euros. Però que si no responen els requeriments, aquesta quantitat s'anirà incrementant a mesura passin els dies.

Un complex de gran luxe

L'Alàbriga Hotel & Home Suites serà un complex de cinc estrelles de gran luxe. Situat a l'extrem sud de la Platja de Sant Pol ocupa una parcel·la de 4.400 metres quadrats (i en tindrà 10.385 de construïts). Disposarà de 29 allotjaments –batejats com a Home Suites- totalment equipats, d'entre 130 i fins a gairebé 600 metres quadrats (comptant les terrasses).

L'hotel disposarà d'una piscina –més ben dit, un 'sea club'- a tocar del mar. Tindrà un spa/wellness, un centre de medicina estètica i dos restaurants que dirigirà el xef Paco Pérez (artífex del 'Miramar' de Llançà). El superhotel de luxe de Sant Feliu de Guíxols preveu obrir la primavera del 2017.