Els firaires tanquen les Fires de Sant Narcís de Girona amb un 5% més de recaptació

La pluja del segon cap de setmana ha esguerrat lleugerament les bones perspectives inicials

Primer any d'estabilització i fins i tot de remuntada per als firaires gironins. Després d'anys tancant amb menys beneficis les Fires de Girona, calculen que en l'edició del 2016 hauran recaptat un 5% més a les atraccions que s'ubiquen al Parc de la Devesa.

El president de l'Associació de Firaires de les comarques gironines, Joan Bagó, ha explicat que el primer cap de setmana van tenir molta afluència de públic, cosa que els feia ser molt optimistes.

La pluja que ha aparegut el segon cap de setmana, però, ha esguerrat una mica aquestes bones perspectives. "Anàvem molt bé però al final hem acabat només bé", ha detallat. Tot i això, assegura que estar-se deu dies de fires a Girona "compensa". "Són unes fires cares perquè fas molta despesa pagant taxes i llum però sempre hi ve molta gent", ha afirmat.

Ampliació:

El ja tradicional castell de focs artificials posa punt final, aquest diumenge, a les Fires de Sant Narcís 2016. Durant deu dies, la ciutat ha celebrat la festa major amb més de 200 actes i activitats per a tots els públics. El tret de sortida el va donar el pregó, que va anar a càrrec dels 'Marrecs de Salt'.

Com cada any però, les atraccions situades a la Devesa han estat un dels llocs més concorreguts. El president de l'Associació de firaires de les comarques gironines, Joan Bagó, ha assegurat que ha estat un bon any per a ells. Segons ha detallat, el primer cap de setmana hi va haver "molta gent" i, a més, el bon temps va acompanyar. "Després d'anys de crisi, aquest és el primer que podem dir que hem remuntat", ha afirmat.

De fet, el 2015 els firaires calculaven que havien tancat les fires de Girona amb un 10% menys de recaptació, que s'afegia a la caiguda del 20% de l'any anterior. "Aquest any millora, calculem que tancarem amb un 5% més", ha afegit Bagó. I hauria estat més si el clima hagués acompanyat també el segon cap de setmana. "Dissabte ens va caure el ruixat a l'hora punta i va venir poca gent", ha comentat el president dels firaires que espera que aquest diumenge a la tarda la pluja els doni una treva i puguin acomiadar bé les fires de Girona.

Fires a 1 euro

Des de fa uns anys, els firaires fan un dia d'atraccions a 1 euro. "Ens ho va demanar l'ajuntament quan va començar la crisi i ho continuem fent", ha explicat. Tot i això, Bagó ha afirmat que pagar nomes 1 euro per les atraccions és "massa poc" per a ells.

"Estem d'acord amb fer un dia dels nens o amb reduccions, però 1 euro no ens compensa", ha dit. El president els firaires ressalta que les Fires de Girona són "cares" per a ells, un cop han pagat taxes i electricitat. "Ens compensa perquè ve molta gent però també és el motiu pel qual les atraccions costen el que costen", ha dit.

Les fires se situen a la Devesa de Girona, un "emplaçament perfecte" per a Bagó. Tot i això, ha exposat que l'ajuntament els ha proposat traslladar els cotxes i les caravanes dels firaires a fora del parc. Els firaires ho veuen amb bons ulls si troben un nou emplaçament que els sigui pràctic. "O, fins que no n'hi hagi, podem reorganitzar i reordenar el campament dins la Devesa mateix", ha conclòs.