L'exconseller delegat d'Aigües de Girona declara als jutjats investigat per apropiació indeguda

La fiscalia sospita que va beneficiar la part privada de l'empresa durant els anys que la va gestionar

L'exconseller delegat d'Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter (AGISSA), Narcís Piferrer, declara aquest divendres al jutjat investigat per un delicte d'apropiació indeguda. Piferrer ha arribat als Jutjats de Girona a les deu del matí, acompanyat dels advocats Carles Monguilod i Cristóbal Martell.

Poca estona abans, havien arribat l'advocada de l'acusació particular que representa els ajuntaments, Esther Anglès, i la lletrada de l'acusació popular en nom de la CUP, Montserrat Vinyets.

El Jutjat d'instrucció 2 de Girona va obrir diligències arran d'una denúncia de la fiscalia. L'exalt càrrec de l'empresa mixta ha de respondre per suposades irregularitats que va cometre quan estava al capdavant d'AGISSA.

La fiscalia sospita que, durant la seva gestió, afavoria els interessos de la part privada de l'empresa en detriment dels públics. Piferrer també té una altra causa oberta en un jutjat de Blanes per la gestió de l'empresa mixta Aigües de Blanes.

Ampliació:

Narcís Piferrer ha sortit dels Jutjats de Girona a dos quarts de dotze del migdia, després de respondre a totes les preguntes que li han fet. L'advocada de l'acusació popular, Montserrat Vinyets, ha explicat que l'exconseller delegat ha defensat la seva gestió i ha negat haver comès cap delicte. A més, la defensa ha aportat al jutjat un informe pericial que contradiu l'auditoria d'Efial -que detectava irregularitats- i avala la gestió de Piferrer al capdavant d'AGISSA.

Tot i això, Vinyets ha afirmat que ha quedat "molt palmari" que Piferrer ha gestionat un "entramat societari molt desdibuixat" entre AGISSA, Aigües de Girona S.A., Aigües de Blanes i Prodaisa que fan molt difícil aclarir "quins interessos es beneficien en cada operació". "Necessitem que continuï la causa per acabar aclarint si hi ha delictes o no", ha conclòs Vinyets. L'acusació popular ha demanat al jutjat que també s'investigui Piferrer per un delicte d'administració deslleial, que se sumaria al d'apropiació indeguda.