L'Ajuntament de Girona tanca una barraca i una parada de les Fires per vendre alcohol a menors

Un establiment que venia 'mojitos', quedarà precintat definitivament perquè és reincident

L'Ajuntament de Girona ha fet tancar la barraca dels Amics del Teatre de la Universitat de Girona (UdG) i una parada situada al carrer de les botxes (entre les barraques i les atraccions) per vendre alcohol a menors.

En els dos casos, ha estat la policia qui ha destapat aquesta situació. En el cas de la barraca, no podrà obrir la nit de dijous i, a partir de llavors, podrà continuar l'activitat però no podrà vendre alcohol com a mesura de càstig.

A més, els responsables hauran de pagar una multa de 300 euros. En el cas de la parada, queda precintada pel que queda de festes perquè és reincident.

La regidora responsable de les Fires, Eva Palau, ha explicat que fa tres anys també van haver de sancionar els encarregats d'aquest establiment pels mateixos motius. Palau ha recordat que seran "inflexibles" amb la venda d'alcohol a menors.

Ampliació:

L'Ajuntament de Girona ha fet tancar, mitjançant un decret, dos establiments de les Fires de Sant Narcís. Per una banda, la Policia Municipal ha aixecat acta a una parada situada al carrer de les botxes on es venien 'mojitos'. La policia va enxampar com els responsables servien begudes alcohòliques a menors i ho ha posat en coneixement del consistori. Aquest dimecres, la parada es precintarà i ja no podrà obrir més durant els dies que queden de Fires.

La regidora responsable de les Fires, Eva Palau, ha detallat que aquest establiment ja va tenir una sanció fa tres anys i que, per considerar que és reincident, no se li permet obrir els dies restants. A més, haurà de pagar la sanció corresponent que es tramitarà a través de la Direcció General de Comerç.

La barraca podrà obrir però sense vendre alcohol

L'altre cas és el de la barraca de l'Associació d'Amics de l'Aula de Teatre de la UdG, situada a la Copa. En aquest cas, han estat els Mossos d'Esquadra (que vestien de paisà) els que van observar que es venia alcohol a menors i van poder enxampar un cas, que han deixat reflectit a l'acta que han fet arribar al consistori. En el cas de la barraca, tal i com recull el plec de condicions, haurà de pagar una multa de 300 euros.

A més, estarà tancada la nit de dijous i la resta de dies que queden de Fires podrà seguir oberta però sense vendre cap tipus d'alcohol. "Hauran de posar un rètol avisant que no poden servir alcohol, ni a majors ni a menors d'edat", ha concretat la regidora.

El consistori, "inflexible" amb la venda d'alcohol a menors

Palau recorda que abans de començar les Fires es va reunir amb totes les entitats que tenen barraca a la Copa per recordar-los que estarien molt amatents amb el tema de la venda d'alcohol a menors. "Hem de donar imatge i serem inflexibles", ha manifestat la regidora. D'altra banda, Palau assenyala que tampoc està permès que hi hagi menors servint alcohol a les barraques. En aquest cas, afirma que no s'ha detectat cap situació.

En anys anteriors, el consistori ha fet tancar diverses barraques on va detectar que es venia alcohol a menors.