Comença la remodelació del passeig marítim de Llafranc

Els treballs suposen una inversió d'1,39 MEUR i acabaran abans d'estiu

Les obres per remodelar el passeig de Cipsela de Llafranc han començat avui amb els treballs previs. L'obra, que té un cost d'1.390.000 euros, ha d'estar enllestida abans no comenci la propera temporada turística. L'Ajuntament de Palafrugell assumeix íntegrament el cost de la rehabilitació. Als pressupostos d'aquest 2016 ja hi ha destinat una partida de 450.000 euros, i la resta s'inclourà dins els comptes municipals del 2017.

El projecte, redactat per BCR Arquitectes, conserva al màxim l'essència d'aquest nucli costaner (mantenint la tipologia de materials i vegetació del passeig actual). Les obres permetran ampliar la zona destinada als vianants i renovar tant la superfície com el subsòl del passeig (clavegueram, enllumenat públic, subministrament d'aigua i la resta de serveis).

La remodelació abasta tot el llarg del passeig de Cipsela, comprès entre la confluència amb el carrer de Francesc de Blanes fins a l'accés al port nàutic. La zona de la plaça del Promontori queda afectada només a l'espai comprés entre la línia d'edificacions del costat de mar i la platja.

Part del passeig, de sentit únic

La circulació des de l'entrada del passeig fins a la plaça Promontori serà de sentit únic amb una amplada inferior a l'actual. A partir d'aquí i fins al port es mantindrà el doble sentit de circulació, per facilitar l'accés als vehicles. La calçada a la zona de la riera i de la plaça del Promontori se situarà al mateix nivell. La remodelació mantindrà l'arbrat existent, característic de l'indret, i també reordenarà les zones enjardinades.

Segons l'alcalde Juli Fernández, "és un projecte ambiciós, una aposta estratègica que recull bona part de les aportacions fetes pels veïns". En aquest sentit, Fernández recorda les reunions públiques que es van fer per debatre la remodelació, i on es van recollir les opinions dels ciutadans per incorporar-les al projecte. L'alcalde de Palafrugell també subratlla que l'obra del passeig suposa "una gran inversió de l'Ajuntament, que el finança en la seva totalitat".