Girona contractarà 46 joves en pràctiques amb estudis universitaris i de formació professional durant sis mesos

La contractació es farà en el marc d’un nou programa de Garantia Juvenil

L’Ajuntament de Girona incentivarà la contractació en pràctiques de joves. Ho farà amb 506.000 euros per a beneficiaris del programa Garantia Juvenil a Catalunya. Es contractaran 46 joves de fins a 29 anys en situació d’atur, que no estiguin en processos d’educació o de formació, i que disposin de titulació universitària o de formació professional.
 
La primera tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament, Sílvia Paneque, ha destacat el paper del consistori en la iniciativa. “És un bon projecte, perquè els joves que hi participin amplien els coneixements acadèmics que ja tenen en el món institucional, amb un tutor i un pla de pràctiques associats al contracte. Per suposat, l’Ajuntament de Girona comptarà també amb el treball i mèrit d’aquests joves per portar a terme iniciatives tan interessants com, per exemple, fer el protocol d’expedients sancionadors a entitats bancàries amb pisos buits a Girona”, ha explicat.
 
Aquesta iniciativa millora l’ocupació de les persones joves mitjançant l'adquisició d’aptituds i competències derivades de la pràctica laboral, alhora que facilita la seva posterior incorporació al mercat laboral de forma estable i duradora en el temps. En aquest sentit, els contractes en pràctiques tenen en un dels seus punts nuclears l’exercici pràctic dels coneixements adquirits pels joves al llarg de la seva formació reglada.
 
En la mateixa línia, el regidor d’Ocupació, Joaquim Rodríguez, ha assenyalat que des del Servei Municipal d’Ocupació “la prioritat és generar oportunitats que contribueixin a combatre l’atur i, en especial, en un sector tan castigat per la manca de primeres oportunitats com és el jovent”. També ha ressaltat la importància d’aquesta actuació, “a través de la qual l’Ajuntament de Girona participarà activament en el desenvolupament professional i l’adquisició d’aptituds laborals dels joves participants en el programa”.
 
Amb la voluntat de contribuir a l’ocupació estable i de qualitat dels gironins i gironines, l’Ajuntament de Girona contractarà aquests 46 joves a jornada completa mitjançant la modalitat del contracte en pràctiques entre el 15 de novembre d’enguany fins al 14 de maig del 2017. Durant aquest període els joves contractats estaran sota la supervisió d’un tutor o tutora que supervisarà la progressió i el desenvolupament de la persona en el lloc de treball, mitjançant un pla de pràctiques que ha estat dissenyat com un procés d’enriquiment dels coneixements acadèmics en el món professional.
 
Les persones contractades estaran distribuïdes en les vuit àrees de gestió municipal i realitzaran una tasca d’acord amb la seva professió, amb l’objectiu de proporcionar-los la pràctica professional adequada als estudis cursats. Es contractaran joves amb titulacions universitàries de totes les branques de coneixement (arts i humanitats, ciències, ciències de la salut, ciències socials i jurídiques, enginyeria i arquitectura), i també joves amb titulacions de cicles formatius.
 
Aquesta actuació contribueix a fomentar la contractació a través dels ajuts salarials i altres tipus de mesures adreçades a què els ocupadors creïn noves oportunitats als joves, en el marc del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil 2014-2020.
 
La Garantia Juvenil és una iniciativa de la Unió Europea per reduir l'atur juvenil, implementada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a través del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC). A Catalunya compta amb fons propis i del Fons Social Europeu.