Els Marrecs fan un històric pilar de 6 i un 3 de 8 sota la volta gòtica més ampla del món

La colla castellera de Salt ha protagonitzat una fita insòlita

Els Marrecs de Salt han fet un pilar de 6 i un 3 de 8 a l'interior de la nau gòtica de la catedral de Girona en el que ha estat un fet insòlit com és aixecar un castell a l'interior d'un templs.

Ha estat un dels actes destacats per commemorar el 600 aniversari d'aquesta nau que compta amb la volta gòtica més ampla del món. Centenars de persones han volgut presenciar aquest esdeveniment històric i ho han celebrat efusivament, contagiats per l'emoció dels Marrecs.

Abans d'entrar al temple, els castellers han pujat els 90 escalons de les escales del temple fent un pilar, tal com marca la tradició per aquestes festes.

Ampliació:

La colla castellera de Salt està vivint unes festes de Sant Narcís inoblidables coincidint amb el seu 20è aniversari. Després de protagonitzar el pregó de les festes i de fer una bona actuació durant la diada castellera de diumenge passat, avui han realitzat una gesta extraordinària com és aixecar un castell a l'interior d'una catedral. I no només un sinó que n'han aixecat dos.

Concretament, han aconseguit descarregar amb èxit un 3 de 8 i seguidament han carregat un pilar de 6. Aquest últim ha fet contenir la respiració als centenars de persones de públic que han vist com, després que l'enxaneta fes l'aleta, el pilar ha fet llenya. Malgrat tot, els Marrecs ho han celebrat amb alegria i han contagiat al públic assistent, conscients que el que acabaven de fer era històric. Si bé el 3 de 8 és un castell que tenen força per mà, el pilar de 6 només l'havien aconseguir carregar fins ara un sol cop, l'any 2002.

A més a més, no es té coneixement que una colla castellera hagi aixecat mai una torre humana a l'interior d'un temple fins a dia d'avui. Aquest era un dels actes que s'han organitzat per commemorar el 600 aniversari de la nau gòtica de la Catedral de Girona. Un temple que compta amb una nau de prop de 23 metres d'amplada, el que la converteix en la volta gòtica més ampla el món.

La pujada de les escales en un minut

Com marca la tradició, a les nou del vespre els Marrecs han aixecat un pilar i han caminat pels 90 escalons de la catedral amb agilitat i proesa, tenint en compte que les escales estaven a vessar de gent i amb només un passadís per poder passar. Han trigat poc més d'un minut.

Alguns s'han quedat sense poder-ho veure perquè s'ha hagut de tancar l'accés per la gran afluència de públic. Seguidament, els Marrecs han entrat a la nau, ja caminant i acompanyats amb el soroll de les gralles.

Entre les autoritats, hi havia l'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, i el bisbe de Girona, Francesc Pardo, entre d'altres personalitats.