Els Minyons de Terrassa fan història a la plaça del Vi descarregant el seu primer 3 de 9 amb folre i agulla

Els Marrecs de Salt han persistit en l'anhelat 3 de 9 amb folre sense sort

Els Minyons han fet un any més història a la plaça del Vi de Girona, un indret talismà per a aquesta colla, després de descarregar el seu primer 3 de 9 amb folre i agulla. Aquest castell no s'havia vist mai a la plaça gironina i ha estat rebut amb una gran ovació pel públic assistent.

Els de Terrassa han completat la seva actuació amb un 3 de 10 amb folre i manilles carregat i un 5 de 9 amb folre descarregat. Per la seva banda, els Marrecs de Salt, que enguany celebren 20 anys, han persistit en l'anhelat 3 de 9 amb folre i després d'intentar-ho tres cops, el darrer en ronda extra, no l'han aconseguit carregar.

S'ha quedat amb tres intents, dos d'ells desmuntats. Malgrat tot, la colla local ha descarregat la "catedral dels castells", el 5 de 8, en el que és el tercer cop que ho aconsegueixen en els últims tres anys. La tercera colla participant, els Capgrossos de Mataró, també ha aconseguit una fita històrica carregant el seu primer 9 de 8, una figura inèdita a aquesta plaça.

Ampliació:

La Diada Castella de Girona ha fet vibrar al públic que un any més s'ha aplegat a la plaça del Vi coincidint amb les Fires de Sant Narcís. Els assistents han pogut gaudir de castells inèdits, com ara el 3 de 9 amb folre i agulla dels Minyons de Terrassa. Aquest castell l'havien pogut carregar en dues ocasions –el 2008 i el 2015- i ha estat a aquesta plaça gironina on han pogut aconseguir el més complicat, descarregar-lo. La seva ha estat una actuació molt lluïda amb un castell de gamma extra, un 3 de 10 amb folre i manilles carregat, seguit d'un 5 de 9 amb folre descarregat en la tercera ronda per acabar amb un pilar de 8 amb folre i manilles també descarregat.

La plaça del Vi és un indret talismà pels de Terrassa. Fa dos anys, van aconseguir convertir-la en una plaça de 10, després de descarregar el primer castell de 3 de 10 amb folre i manilles, i l'any passat la van consolidar descarregant un altre 3 de 10.

Per altra banda, la jornada d'enguany estava marcada per la celebració del 20è aniversari de la colla local, els Marrecs de Salt, que s'havien proposat fer realitat un somni i aconseguir descarregar el 3 de 9 amb folre en aquest emplaçament emblemàtic per ells. En la primera ronda han fet dos intents desmuntats i, sense voluntat de tirar la tovallola, ho han tornat a intentar sense èxit en ronda extra o de millora, que ha quedat amb intent malgrat estar a punt de carregar-lo. El castell ha fet llenya quan l'enxaneta estava a pocs metres d'arribar a dalt. Una perseverança que el públic ha reconegut, dedicant-los un fort aplaudiment. La seva actuació, però, també ha inclòs un 5 de 8 –el tercer que aconsegueixen en tres anys seguits i el seu millor castell a dia d'avui- així com una torre de 8 amb folre, ambdós descarregats.

Finalment, els Capgrossos de Mataró també han ofert un gran espectacle aconseguint carregar el seu primer 9 de 8, un castell que tampoc s'havia vist mai a aquesta plaça. En primera ronda han descarregat sense problemes un 3 de 9 amb folre i han rematat l'actuació descarregant una torre de 8 amb folre.