Jornada sobre l'exportació a Polònia i l'associació amb partners locals a Anglès

La Sala Fontbernat d’Anglès va acollir aquesta sessió de treball, organitzada pel Consorci Ter Brugent

El Consorci del Ter Brugent va organitzar una jornada sobre les oportunitats d’exportació a Polònia i l’associació amb partners locals aquest dimarts, 25 d’octubre, a Anglès. En el transcurs de la sessió, que es va fer a la Sala Fontbernat, hi varen participar diversos representants de l’Administració polonesa, així com diverses empreses de la zona que ja exporten a Polònia, que varen exposar la seva experiència com és el cas de l’empresa Casademont. Per part de Casademont va participar a la sessió Veronique Van Campen, export manager d’aquesta empresa.

Prèviament va intervenir el responsable dels programes de suport a la internacionalització i a noves empreses exportadores d’Acció a Girona i també el director gerent de la Cambra de Comerç a Girona, Eduard Torrent.

En la seva intervenció, el director d’ACCIÓ 10 a Girona, Ferran Rodero, va assenyalar: “Qualsevol empresa que vol innovar s'ha de plantejar automàticament exportar, sigui de la mida que sigui.” I és que, tal com va assegurar “si vols exportar has d'innovar; i si vols innovar, has d'acabar exportant. És un binomi indissoluble.”

La sessió també va comptar amb representants de les administracions poloneses que varen fer la presentació del consolat general de Polònia a Barcelona i de la secció de Promoció de Comerç i Invernsions. La consellera del Departament de Promoció de Comerç i Inversions de l’ambaixada de Polònia a Barcelona, Miroslaw Weglarczyk, va donar a conèixer què cal fer per exportar a Polònia, els serveis que s’ofereixen des del consolat, així com també les empreses de Polònia que poden ser sòcies d’empreses del Ter Brugent.

En la sessió inaugural de la jornada, els responsables polítics que van participar activament en tot l’acte van destacar la importància de l’exportació per a les empreses i les persones emprenedores. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, va assegurar que “quan més del 98% del poder de compra es troba fora de les nostres fronteres exportar ja no és una alternativa: és tota una exigència per a les empreses i persones emprenedores. Segons va assegurar Balliu, aquest agost ha estat de rècord en les exportacions catalanes, que han augmentat fins a un 14%. En aquesta línia, Balliu va destacar la importància de l'aeroport de Girona per a les empreses de la zona.

Per la seva banda, el cònsol general del consultat general de Polònia a Barcelona, Marek Ciesielczuk, va explicar que Polònia és un dels països de la UE amb una de les fiscalitats més atractives. Així mateix, va assegurar que la seva situació geogràfica, estabilitat financera o obra de mà qualificada són alguns dels seus punts forts. En el marc de la seva exposició va assenyalar que, si bé és sabut que té una economia forta en sectors com el de la maquinària, ferro i acer, carbó, químics, construcció naval o el sector automobilístic, també està creixent de manera potent en tecnologies de la informació, centres de negoci, medi ambient i construcció ecològica, seguretat cibernètica, o aplicacions per a mòbils (programari).

A la jornada hi varen participar diverses empreses no només del Ter Brugent sinó, també de la resta de la demarcació de Girona, com la Brava Bear, Senyoriu Rocasalva, Disisdisseny, Confidi, entre altres.