L'exconseller delegat d'AGISSA, investigat per la seva gestió al capdavant d'Aigües de Blanes

La CUP sospita que Narcís Piferrer cometia irregularitats per afavorir la seva empresa privada

Nova investigació judicial contra l'exconseller delegat d'Aigües de Girona, Salt i Sarrià (AGISSA). El Jutjat d'instrucció número 5 de Blanes ha obert diligències contra Narcís Piferrer, en aquest cas, per la seva gestió al capdavant de l'empresa mixta Aigües de Blanes S.A. –formada en un 51% per l'Ajuntament de Blanes i en un 49% per l'empresa Girona S.A.-.

Segons fonts properes a la investigació, el cas es troba sota secret de sumari i Piferrer està pendent de declarar com a investigat. El grup municipal de la CUP ha fet pública la nova causa que implica Piferrer al ple d'aquest dijous, durant una votació que afecta a una altra empresa mixta participada per Girona S.A. "Hi ha clares sospites de pràctiques corruptes", ha afirmat el regidor Jaume Pujadas.

La CUP sospita que el conseller delegat afavoria els interessos de la part privada de l'empresa en detriment de la pública. Piferrer declararà com a investigat el 4 de novembre al Jutjat d'instrucció número 2 de Girona com a sospitós d'apropiació indeguda quan estava al capdavant d'AGISSA.

Ampliació:

Narcís Piferrer ja està essent investigat per dos jutjats diferents, instrucció 2 de Girona i instrucció 5 de Blanes. El grup de la CUP a Blanes ha fet pública aquesta segona causa contra l'exconseller delegat durant el ple municipal d'aquest dijous. "Totes les suposicions s'encaminen a que la presa de decisions d'aquest conseller delegat eren per afavorir la part privada", ha detallat el regidor Jaume Pujadas al ple.

De fet, la investigació oberta a Girona arran d'una denúncia de la fiscalia és per un suposat delicte d'apropiació indeguda quan Piferrer estava al capdavant d'AGISSA. En el cas del municipi selvatà, Aigües de Blanes és una societat mixta participada en un 51% per l'Ajuntament de Blanes i en un 49% per l'empresa Girona S.A. "Piferrer prenia les seves decisions per afavorir a mercantil Girona S.A., societat íntegrament privada que també dirigeix", sospita la CUP.

Les diligències obertes pel Jutjat d'instrucció 5 de Blanes estan sota secret de sumari i, segons fonts properes a la investigació, Piferrer encara no ha declarat com a investigat. A Girona ho farà el pròxim 4 de novembre, després que el jutjat suspengués una primera declaració prevista pel 28 de setembre.

Surten del ple

La CUP ha fet pública la nova investigació aprofitant que el ple discutia la municipalització de l'empresa Blanes Medi Ambient SAU, que gestiona la deixalleria. "No ens hi oposem perquè estiguem en contra de la municipalització, sinó perquè està participada per Girona S.A.", ha justificat Pujadas.

La CUP sosté que hi ha, com a mínim, sospites vinculades a la gestió d'aquesta empresa privada i ha demanat a l'equip de govern una "investigació ferma" per assegurar que les possibles irregularitats no acabin esquitxant l'ajuntament. Sobretot, ha ressaltat Pujadas, tenint en compte que hauran d'indemnitzar Girona S.A. amb 60.000 euros per acabar abans d'hora el conveni de la deixalleria que encara tenia vigència per a 15 anys més.

Per aquest motiu, la CUP ha demanat a l'equip de govern retirar aquest punt de l'ordre del dia. La resta de grups amb representació al ple han desvinculat la gestió de Piferrer a Aigües de Blanes de la feina que desenvolupa la societat Blanes Medi Ambient SAU i han ressaltat que, fins i tot si s'haguessin fet coses malament durant els darrers anys, la remunicipalització és la millor via per esvair qualsevol ombra de sospita.

En el moment de la votació, els dos regidors de la CUP han decidit abandonar la sala de plens i el punt s'ha aprovat amb el vot a favor de tots els regidors, tant els de l'equip de govern format pel PSC, CiU i ERC com els de l'oposició.