Fergus Hotels es farà càrrec del Savoy, un dels establiments clausurats per l'Ajuntament de Lloret

El consistori manté suspesa la llicència d'activitats fins que es resolguin totes les irregularitats

La cadena catalana Fergus Hotels, amb seu a Santa Susanna (Maresme), ha confirmat que es vol fer càrrec de l'Hotel Savoy, un dels establiments clausurats al setembre per l'Ajuntament de Lloret de Mar (Selva).

De moment, la cadena no dóna més detalls sobre quan vol tornar a obrir portes però confirma que es posarà al capdavant de l'establiment, que fins al setembre regentava l'empresari José Luis Velasco, juntament amb dos hotels més que també van tancar. En el cas del Savoy, a banda dels deutes amb l'ajuntament, l'hotel tenia la llum punxada i l'empresari acumulava deutes amb Endesa.

Des de l'Ajuntament de Lloret de Mar han reconegut que no tenen informació sobre aquesta iniciativa empresarial però confirmen que, de moment, l'hotel no disposa de llicencia d'activitats perquè està suspesa per un decret d'alcaldia. Fergus Hotels gestiona 23 hotels a zones costaneres, inclosos dos hotels al mateix Lloret de Mar i un altre a Platja d'Aro.

Ampliació:

La gestió de l'empresari José Luís Velasco al capdavant dels hotels Savoy, Marina Sand i Sun Village ha deixat un resultat nefast. Els tres hotels tenia deutes amb l'Ajuntament de Lloret de Mar per valor de 450.000 euros per impostos i taxes impagats, acumulaven factures sense pagar a Endesa per més de 210.000 euros i des de feia mesos tenien la llum punxada (la companyia calcula que els havia estafat consum per valor de 168.000 euros). A més, en el cas del Marina Sand, fins i tot es va detectar que tenia una instal·lació il·legal de gas, amb el perill que això comporta.

Des del passat mes de setembre, els tres establiments estan clausurats. Els darrers en fer-ho van ser el Marina Sand i el Savoy, que es van tancar el passat 9 de setembre mitjançant un decret d'alcaldia. Amb el tancament sobtat dels tres establiments, uns 130 treballadors han quedat sense feina.

La llicència d'activitats continua suspesa

Ara, una cadena hotelera catalana, Fergus Hotels, ha anunciat que vol fer-se càrrec del Savoy, que té 164 habitacions. De moment, però, l'empresa no vol donar més detalls sobre quan vol tornar a obrir portes ni de quins tràmits ha fet per poder posar al dia l'establiment.

Des del consistori han reconegut que no tenen cap informació sobre aquesta operació empresarial i confirmen que la llicència d'activitats continua suspesa. Per aconseguir-la de nou, fonts municipals apunten que cal posar-se al dia de pagaments amb Endesa, tenir una instal·lació legal de llum i gas i, a més, satisfer els imports pendents amb l'Ajuntament de Lloret de Mar.

Fergus Hotels gestiona actualment 23 hotels a diferents punts del litoral, com la costa de Barcelona, Mallorca, Ibiza, Matalascañas (Huelva), Alcossebre (Castelló), Mojacar (Almeria) i també a la Costa Brava. Concretament, aquesta cadena ja es fa càrrec de dos establiments a Lloret de Mar (Fergus San Juan Park i Fergus Style Plaza Paris) i un a Platja d'Aro (Fergus Style Nautic Park). En el seu web reconeixen que la cadena està en un "procés d'expansió" i que estan incorporant nous hotels i resorts.