Les obres per eixamplar el pont de Sant Joan les Fonts de la Gi-522 començaran abans d'acabar l'any

S'han adjudicat els treballs, que tenen un cost de 742.000 euros i duraran quatre mesos

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat les obres de millora de la GI-522 a Sant Joan les Fonts (Garrotxa) en un tram de 375 metres on els vianants no tenen voreres, han de passar per la calçada, i hi ha un revolt tancat. Per tal de millorar el pas dels vehicles i facilitar el pas dels vianants amb més seguretat es farà un eixamplament del pont sobre el riu Fluvià que passarà dels 6,5 metres actuals als 11.

També es construirà un mur d'escullera de 100 metres de longitud i un itinerari per a vianants al costat de la carretera. Els treballs, amb un pressupost de 742.000 euros, es preveu que comencin abans de finals d’any i tinguin una durada de quatre mesos.

La carretera GI-522 s’inicia a l’antiga N-260 a Castellfollit de la Roca, travessa el nucli urbà de Sant Joan les Fonts, i finalitza a la rotonda de la Canya, a Olot. Constitueix l’únic accés viari a Sant Joan les Fonts i, en un tram situat a la sortida del municipi, la carretera té un traçat i configuració que dificulta els moviments a vehicles i vianants. Per aquest tram, que té una longitud d’uns 375 metres, els vianants no disposen de voreres i han de passar per la calçada, alhora que el traçat presenta un revolt tancat.

L'estructura, que té una longitud de 43 metres i està format per tres arcs passarà dels 6,5 metres actuals als 11 metres. D’aquesta manera, la circulació per a vianants i vehicles serà més còmoda i amb millors condicions de seguretat.

També s'ampliarà el pont sobre el canal que té 10 metres de longitud, es construirà un mur d'escullera de 100 metres de longitud i també un itinerari per a vianants al costat de la carretera. Es pavimentarà tot el tram, s'inclouran elements per facilitar el drenatge de la via, es reposaran els serveis afectat i també es millorarà la senyalització, l'abalisament i les barreres de seguretat. Finalment, es faran obres complementàries de canalitzacions de serveis. Els treballs, que han de començar abans que acabi l'any, tenen una durada de quatre mesos.